Ubedljiva pobeda Bačke – Prvi od tri koraka u borbi za opstanak

1028

BAČKA PALANKA: U okviru 35. kola Super lige Srbije OFK Bačka je u direktnom duelu sa takmacem u borbi za opstanak u najelitnijem takmičanju ubedljivo savladala FK Javor rezultatom 4:0.

OFK Bačka – FK Javor 4:0 (3:0)

 

Fudbaleri Bačke prekinuli su danas zloslutni niz od sedam mečeva bez pobede tokom kog su osvojili samo bod, zabeležili najubedljiviju pobedu u Superligi i prišli potučenom rivalu na bod zaostatka dva kola pre kraja sezone.

Na „Slavko Maletin Vava“ stadionu u Palanci: Bačka – Javor 4:0 (3:0), tako da sada bod i crta razdvajaju ova dva tima pred poslednjih 180 minuta u plej-aut grupi Superlige.

Isti zaostatak imali bi fudbaleri Bačke i za ekipom Rada, da arbitar Lazar Lukić u istom terminu ove subote nije pokazao na belu tačku u 93. minutu meča u Čačku za konačnih: Borac – Rad 1:2 (1:1).

Uveliko prežaljeni Čačani, koji su jedini ostali bez šansi da se spasu i pre ovog 35. kola, doživeli su i šesti poraz za redom koji je ujedno značio i petu utakmicu „građevinara“ bez poraza. Serijom 3-2-0 u prethodnih mesec dana, Rad je povećao šanse za opstanak, za koji će pogodak sa bele tačke u nadoknadi vremena meča kraj Morave imati verovatno presudnu važnost.

U isto vreme, ali u Surdulici, uz dva penala koja je dosudio Novica Anđelovski ekipa Radnika uspela je da pobedi Zemunce i, zvanično, izbori opstanak: Radnik – Zemun 2:1 (1:1).

Između prvog (34) i drugog (62) pogotka Igora Zlatanovića sa „kreča“, Miljan Vukadinović nastavio je impresivnu seriju od januarskog prelaska iz Mlade Boleslav u Zemun i postigao sedmi pogodak na 12 mečeva.

S druge strane, dva sigurno iskorišćena penala, dovela su Zlatanovića do 11 pogodaka ove sezone u Superligi.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here