Utvrđena cena boravka dece u PU „Mladost“

1698

BAČKA PALANKA: Na 106. sednici Opštinskog veća održanoj danas (26.09.) doneto je rešenje o utvrđivanju ekonomske cene boravka dece predškolskog uzrasta u PU „Mladost“ za školsku 2018/2019. godinu. 


Rukovodilac odeljenja za društvene delatnosti Miroslava Šolaja rekla je da je cena ista kao i prošle godine, ali i da nije promenjena prethodne četiri godine.

„Izuzetno mi je drago što je cena na prošlogodišnjem nivou. To je znak da se uspešno posluje. Iskreno se nadam da ćemo uskoro rešiti i problem nedostatka mesta, pre svega za jasleni uzrast. Ekonomska cena je 25.000 dinara, od tog iznosa roditelji plaćaju 20 posto“, kaže Šolaja.

Direktor PU „Mladost“, Goran Šatara istakao je da je ova cena realna i da deca dobijaju i više nego u drugim ustanovama ovog tipa.

Goran Šatara

„Opština kao osnivač ove ustanove mogla je, od roditelja da naplati i do 80 posto od ekonomske cene, ali i ove godine izašla je u susret roditeljima koji i dalje plaćaju 20 posto“, rekao je Šatara.

On je dodao da je naplata na zadovoljavajućem nivou, preko 95 posto potpisnika ugovora plaća usluge vrtića.

„Ja sam to rešio tako da i ako neko duguje u toku godine, ja ne produžavam ugovor dok iz računovodstva ne donese potvrdu o izmirenim dugovima. Korisnici su blagovremeno obavešteni, čim se spoje dva neplaćena računa, mi ga opomenemo. Mi imamo pravo da raskinemo ugovor, ali smo izbegavali takve mere. U toku leta opomenemo roditelje da plate svoje dugove jer pored toga što ne produžavamo ugovor, imamo pritisak, jer postoje deca „ispod crte“ koja bi da koriste usluge boravka“, dodao je Goran Šatara.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here