Važna 2 koraka Bačke u očuvanju superligaškog statusa

577

Nakon prva dva kola nastavka prvenstva Super lige Srbije i poraza od Partizana na Vavi (0:3) i katastrofe u Lučanima (5:0), Bačku su već mnogi prežalili, etiketiravši je kao najozbiljnijeg kandidata za napuštanje najelitnijeg srpskog takmičenja.

Četa Zorana Govedarice je brzo presložila redove i u naradne dve utakmica osvojila 4 važna boda. Prva radost za navijače „plavih“ došla je u Bačkoj Palanci, u duelu sa Zemunom (2:0), a nakon toga i na Banjici, protiv Rada (1:1).

Međutim ova 4 boda nisu donela sigurnost Bačkopalančanima jer su i ostale ekipe iz „ugroženog“ dela tabele od početka nastavka prevenstva značajno pojačale bodovni saldo. Voždovac je osvojio 6 bodova, Mačva (3), Spartak ŽK (4), Rad (4), Zemun (3). Najprijatnije iznenađenje ovog dela prvenstva je Dinamo iz Vranja koji je od početka nastavka prvenstva osvojio čak 8 bodova i time se u potpunosti vratio u borbu za opstanak.

Bačka sledeće dve utakmice igra na „Vavi“ i to protiv direktnih rivala u borbi za opstanak, tako da će ishodi ovih mečeva u dobrom delu opredeliti izglede „plavih“ za očuvanje superligaškog statusa.

OFK Bačka – Mačva 

U nedelju (10.03.) u Bačku Palanku dolazi desetoplasirana Mačva, dužnik iz prvog dela prvenstva kada su šapčani slavili sa 2:0. Mačva je u poslednja tri meča tri puta remizirala rezultatom 0:0, što ukazuje da im je odbrana bolji deo ekipe. Pred Bačkom će osnovni zadatak biti kako probiti bedem protovnika. Ovaj duel na stadionu „Slavko Maletin Vava“ počinje u nedelju (10.03.) od 17h.

OFK Bačka – Dinamo 

Bačka će u nedelju (17.03.) opet igrati na svom stadionu, a u goste dolazi Dinamo iz Vranja koji je apsolutni hit ovog dela prvenstva. Posle 20 kola svi su ih već prežalili jer su na bodovnom saldu imali samo 7 bodova. Međutim, Vranjanci su se konsolidovali i u poslednjih pet kola ostvarili su čak tri pobede i odigrali dve nerešene utakmice tako da su se sa trenutnih 18 bodova apsolutno vratili u borbu za opstanak. Apsolutno je i sigurno da će Dinamo biti tvrd orah za Bačkopalančane. Pre duela sa Bačkom Dinamo će u nedelju (10.03.) odigrati meč u Vranju sa ekipom Čukaričkog.

Napred Bačka!

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here