Panoi sa najboljim učenicima i u Bačkom Petrovcu

U okviru projekta „Učim + Znam = Vredim“

700
Foto: Bilbord na Bulevaru oslobođenja u Novom sadu Foto: Udruženje za promociju društvene odgovornosti

U okviru projekta „Učim + Znam = Vredim“ koje realizuje Udruženje za promociju društvene odgovornosti, u naredne dve nedelje panoi sa najboljim učenicima biće postavljeni u opštinama Sremski Karlovci, Žabalj, Srbobran, Bački Petrovac, Beočin i Temerin.


U Novom Sadu počelo je postavljanje fotografija najboljih novosadskih učenika širom teritorije grada koji su u protekloj školskoj godini ostvarili najznačajnije državne i međunarodne uspehe na takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti. Biće istaknuto 37 reklamnih panoa s licima najboljih novosadskih đaka.

Najviše priznanja stiglo je iz oblasti programiranja i računarstva, mnogo nagrada takođe su doneli učenici muzičkih škola, a novosadski đaci bili su uspešni i u takmičenjima iz fizike i srpskog jezika i jezičke kulture. Osim ovih, nagrade su stizale i sa takmičenja iz oblasti istorije, engleskog jezika, hemije i drugih naučnih oblasti.

Programiranje je oblast gde su naši đaci postigli izuzetne rezultate i na međunarodnom nivou, baš kao i učenici muzičkih škola koji su prva mesta osvajali na najprestižnijim međunarodnim takmičenjima.

Pored ovih učenici novosadskih škola na republičkom nivou osvojili su visoke pozicije na takmičenjima iz oblasti fotografije, automodelarstva, raketnogmodelarstva, kaligrafije, grafičarstva, cvećarstva i takmičenju za najlepšu lutku.

Ovogodišnji odziv škola i broj prijavljene dece najbolji je od početka ovog projekta 2015. godine, pa će tako samo u Hovom Sadu biti promovisano 75 učenika koji su ostvarili rezultate na pojedinačnim takmičenjima kao i tri učenička hora. U svih sedam opština ove godine biće promovisano više od 200 đaka što je izuzetan uspeh i pokazuje značaj projekta koje je pre četiri godine pokrenulo Udruženje za promociju društvene odgovornosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here