У Бачком Петровцу осушено жбуње офарбали у зелено

Уместо водом жбуње залили глупостима

3110
Фото: Војвођанска зелена иницијатива, преузето са luftika.rs

У Бачком Петровцу претходног викенда одржана је највећа манифестација Словака у Србији, „Словачке народне свечаности“.


Манифестација је била пуна културно-уметничког садражај, а свечаности је отворио председник Покрајинске владе Игор Мировић. Како преноси портал „Луфтика“, локалне власти су се баш потрудиле да уреде село за ту прилику.

Интернет су преплавиле фотографије које је снимила житељка Бачког Петровца и активисткиња Војвођанске зелене иницијативе, која је јавила да су тамошње власти офарбале осушено жбуње у зелено.

– Ко не би био поносан на „напоре“ наше власти да Петровац ове свечаности дочека „напреднији“ од Новог Сада, у ком су пре недељу дана суво дрвеће “подмладили” везујући зелене гранчице – запитала се читатељка „Луфтике“ па додала:

– Паметна власт општине Петровац је отишла корак даље и осушено жбуње испред Гимназије ОФАРБАЛА у зелено!!! Петровчани пролазе, загледају, понеко се и уштине у неверици, и сви се крсте – и верници и атеисти. Има ли даље, кажите – рекла је.

И заиста, не преостаје ништа друго него да се сви заједно запитамо – Залива ли се ишта у овој Србији, осим глупости? Она се, по свему судећи, најбоље примила.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here