Одржан Новогодишњи вашар у Младенову

Ученици и наставници у ОШ "Бранко Ћопић" обележили предстојеће празнике

Фото: БАП ВЕСТИ

МЛАДЕНОВО – Ученици, учитељи, наставници као и разредне старешине у Основној школи „Бранко Ћопић“, у оквиру својих редовних активности, обележили су предстојеће празнике.


Тако су деца правила различите украсе, икебане, колачиће среће, обележиваче, а све са циљем, да се радови продају, а прикупљена новчана средства искористе за санацију крова школске зграде.

– Учитељи и наставници наше школе, искористили су ученичке радове и направили изложбу продајног карактера. Изложба је одржана у холу школе, пре свега са циљем, да деца али и одрасли (који су такође излагали) покажу своје могућности. Некада раније, у Младенову је било активно удружење жена из овог места, које су се бавиле различитим активностима. Током тог периода, са њима смо остварили добру сарадњу.

– Ово тим пре, што су деца једног броја чланица тог удружења, похађала нашу школу. Оне су правиле различите медењаке, који могу да „трају“, а при том су имали и новогодишње мотиве. У наше активности, укључила се и цвећарка Данијела Антонић, која је поставила цветне аранжмане, а уједно и подучавала децу како се они праве.

– Маријана Чернели заједно са једном својом пријатељицом, изложила је новогодишње аранжмане, па је и на тај начин остварена сарадња са становницима Младенова. Велики број посетилаца је боравио на изложби, што нас посебно радује. Претходно смо у договору са некима од њих, сазнали да је најбоље да изложба за посетиоце буде отворена по подне. Управо зато смо одлучили да то буде од 14 до 16 сати, како би и они који су запослени ногли да дођу и да је погледају – каже професорка Ивона Гњатић, наставница српског језика у ОШ „Бранко Ћопић“.

– Све што је било изложено, било је и за продају. Циљ нам је, пре свега био, да дођемо до новчаних средстава која би искористили за санацију дела крова, зграде наше школе. На жалост, средства која су прикупљена нису довољна за обављање тог посла. Новац који је зарађен продајом ученичких радова, по свему судећи, уложићемо у набавку ормана у библиотеци, који је због цурења воде са крова оштећен. Иначе, сакупљено је више од 80 хиљада динара, од продатих радова. Надам се, да ћемо на једној од наредних седница наставничког већа, донети одлуку за набавку ормана. Поред тога, на инсистирање ученика нижих разреда, од дела новца прикупљеног на овај начин, купићемо лопте које ће они користити у новој фискултурној сали.

– Желим да истакнем, да имамо подршку родитеља, и да смо са њима остварили добру сарадњу. Подржали су нас и подржавају, како они који имају децу у школи, тако и они који немају децу у нашој школи – истиче професорка Гњатић.

Рецимо на крају, да се већина наставника укључила у ову акцију коју је покренула Виолета Ивковић, наставница историје, а подржали су је педагогица Маја Живковић, професорка Виолета Гњатић, а прикључили су се и остали, васпитачица Снежана Бјелић, све четири учитељице као и учитељица у продуженом боравку, разредне старешине Маја Ћировић, Марија Медаревић, наставнице Милица Јандрић и Биља Ивић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here