Поново прваци Војводине у куглању

Друштво за спорт и рекреацију инвалида Бачка Паланка

Извор: Недељне новине

Покрајинско такмичење за особе са инвалидитетом у куглању одржано је у суботу (25.03.) у Новом Саду у конкуренцији десет екипа.


Такмичари Друштва за спорт и рекреацију инвалида Бачка Паланка су и ове године потврдили квалитет и још једном освојили прво место са укупним резултатом од 1.004 оборених чуњева. Паланчани су, дакле, одбранили титулу покрајинског првака иако су наступили у знатно ослабљеном саставу, без два играча који су овај пут изостали због здравствених проблема.

У појединачној конкуренцији је ДСРИ Бачка Паланка освојило две медаље, сребрну у мушкој и бронзану у женској конкуренцији. Дарко Рађеновић је био други са 264 оборена чуња, а Вукица Алимпић је била трећепласирана са 239 оборених чуњева.

– Задовољни смо овим такмичењем, мада смо на претходном покрајинском првенству у пикаду подбацили с обзиром да смо били девети, каже Слободан Станојевић, председник ДСРИ Бачка Паланка. Наши су тренутно четврти у генералном пласману са 16 бодова.Станојевић је на крају позвао младе особе са инвалидитетом да се прикључе Друштву.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here