Pozitivan na škembe, negativan na koronu

Održana tradicionalna manifestacija „Jedno je škembe“

681
Izvor: Nedeljne novine

U subotu 24.10. u Bačkoj Palanci u organizaciji UG „Zlatni karaš“, održana je jedanaesta po redu turističko – kulinarska manifestacija „Jedno je škembe“, koja ove godine nije bila takmičarskog karaktera tako nije bilo ni pobednika ni poraženih.


– Učešće na manifestaciji prijavilo je trideset ekipa, a takmičilo se dvadesetsedam. Zbog pandemije korona virusa, takmičenje u kuvanju takozvanog bećarskog paprikaša, nije održano u dvorištu Slovačkog doma, kao prethodnih nekoliko godina. Naime, njeni učesnici, a bilo ih je najviše iz bačkopalanačke opštine, ali i drugih opština kuvali su paprikaš po kućama, vikendicama, garažama…

– Zanimljivo je da su se u akciju kuvanja uključile i ekipe iz Nemačke, Slovačke, Slovenije i Hrvatske. Vredi istaći, da su neki članovi ekipa iz inostranstva, tokom prethodnih deset godina, aktivno učestvovale na manifestaciji „Jedno je škembe“. Svakako da je najvažnije da i u ovoj novonastaloj situaciji, nismo prekidali tradiciju dugu jednu deceniju. Ubeđen sam, da ćemo je nastaviti i narednih godina. Zahvaljujem se svima, koji su na bilo koji način pomogli da se tradicija ne prekida. Posebno sam zahvalan lokalnoj samoupravi, koja je bila njen generalni pokrovitelj – kaže Zoran Hajrić, predsednik UG „Zlatni karaš BP“.

[rev_slider alias=“zivinastija“][/rev_slider]

 

Istaknimo na kraju, da je tokom manifestacije „Jedno je škembe“ organizovano prikupljanje novčane pomoći za obolelu devojčicu, Lenku Žutković iz Bačke Palanke.

Donatori manifestacije

Nagrade koje su podeljene učesnicima manifestacije donirali su Limarija „Sebastijan“, „Čegar elektro“, AMK „Bačka“ i ZTR „Valjak“, svi iz Bačke Palanke. Manifestaciju su podržali njeni prijatelji, PG „Bojan Radman“ Obrovac, JP „Standard“ Bačka Palanka, Roštiljnica „Daka i sinovi“ Despotovo i JKP „Komunalprojekt“ Bačka Palanka.


Pogledaj: Sastanak predstavnika vlasti i civilnog sektora: Bolje upravljanje otpadom zajednički cilj

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here