Младеновљани на посебан начин и ове године обележили Васкрс

Чкаља анимирао децу и одрасле

Фото: М. Радоја

Деценијма уназад, Младеновљани на посебан начин обележавају дан Христовог васкрснућа  – Васкрс. Осим у цркви, житељи овог села су на себи својствен начин означили и овогодишњи Васкрс – најрадоснији хришћански празник. У делу улице Симе Шолаје (Мостонга), и ове године окупио се велики број деце, али и одраслих особа. Уз подршку својих сарадника, Драган Кајтез – Чкаља, приредио им је занимљив програм у коме су уживали пре свих, најмлађи становници овог села.

– Програм који није значајно промењен у односу на претходне године, почео је у девет сати. Присутнима се прва обратила, Сања Убовић која се осврнула на протекле године обележавања Васкрса у Младенову. Потом је одржана прва утакмица турнира у малом фудбалу, у коме су учествовали најмлађи становници овог села, односно деца. Наступиле су четири дечје екипе. Чланови трију најбољепласираних екипа освојили су пехаре и медаље, а фудбалери четвртопласиране екипе добили су медаље. Прво место освојили је екипа Продавница „ЖАК“, друго место припало је екипи „Мали дивови“, а треће, саставу који је носио назив „Мостонга“. Четврто место заузела је екипа „Школарци“. Утакмице најмлађих, судио је Марко Мандић. Пехаре и медаље члановима екипа осим мене, поделио је Здравко Копања.

Након тога, на импровизовани фудбалски терен су изашли ветерани екипа „Карађорђево“ и „Младеново“. Њихов сусрет завршен је без победника 2:2. Мада није било доделе награда, за најбољег играча проглашен је Живојин Ковачевић („Карађорђево“). Арбитража утакмице била је поверена Илији Кајтезу. За екипу „Карађорђево“ међу осталима наступили су, Калаба, Ђуро Аћић, Ђокић, Балго. Тренер екипе Душан Дробац. Са друге стране за ветеране екипе „Младеново“, наступили су поред осталих, Милан Марковић Чиго, Јован Вигњевић, Владимир Богдановић, Станковић.

Одржано је и такмичење деце у скакању завезаним џаковима. Било је петнаест такмичара и сви су добили награде – чоколаде. Потом су се, такође деца, такмичила носећи јаја у кашикама. Двадесетак деце је учествовало, а сви су награђени слаткишима – чоколадама. Одржано је и куцање јајима, али оно овај пут није било такмичарског карактера – каже Драган Кајтез – Чкаља, један од организатора обележавања Васкрса у Младенову.

Догађаје одржане поводом Васкрса у Младенову посматрало је око 300 гледалаца, који су са посебном пажњом пратили догађаје одржане на спортском терену, али и око њега. Међу најстаријим гледаоцима, био је бивши фудбалер „Будућности“ из Младенова, Миле Радумило – Бачка. Органиозатори се посебио захваљују Сањи Убовић, која  је пружила значајну помоћ у реализацији комплетног програма, поводом обележавања Васкрса у Младенову.

Најзначајније догађаје овогодишњег обележавање Васкрса у Младенову, снимале су камере РТВ, и они ће бити емитовани у култној емисији Боре Отића „Петказање“. Ова емисија је на програму новосадске телевизије наредног петка (28. априла) у вечерњем термину. Помоћ у припреми и реализацији програма који је осмислио Драган Кајтез – Чкаља, пружили су Дејан Ивић, Небојша Херготић, Марко Фрањић, Мирко Мијић, Далибор Недимовић, Илија Кајтез, Младен Радоја, Пане Кајтез, као и чланови певачке групе,  браћа Трифуновић и Здравко Копања.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here