Реализован пројекат „Млади и ми – против социјалне искључености“

Центар за социјални рад општине Бачка Паланка

180

БАЧКА ПАЛАНКА – Стручни радници Центра за социјални рад општине Бачка Паланка реализовали су у периоду септембар – новембар 2023. године пројекат под називом „Млади и ми – против социјалне искључености“. Пројекат је подржан од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

У наведеном периоду одржано је укупно 20 едукативних радионица и трибина у основним школама на територији општине Бачка Паланка. Радионице су биле намењене ученицима седмих и осмих разреда. Укупно 975 ученика је присуствовало одржаним радионицама и трибинама које су имале за циљ превенцију понашања младих, значај превенције и ресоцијалнизације асоцијалног понашања малолетника, основно – школског узраста који су у сукобу са родитељима, старатељима и заједницом на територији општине Бачка Паланка.

Циљ едукативних радионица је да малолетници основно-школског узраста усвоје ненасилне облике комуникације. Стручни радници су показали несебичан ентузијазам и професионалоност као и приступ деци – младима тако да су трибине и едукативне радионице ученици доживели као предах од свакодневнихшколских активности и узели активно учешће на свакој трибини – радионици, уз договор да се са оваквим активностима настави и у будуће.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here