Директор школе у Трстенику саопштио званичну одлуку о судбини ђака насилника

Отац једног од младића, запретио да ће тужити школу уколико му избаце сина

Фото: EPA-EFE (Julien Warnand)

„Поводом насиља које се догодило у Техничкој школи у Трстенику, при чему је извршено физичко, психичко и дигитално насиље над нашом колегиницом, двојици ученика је изречена мера искључења из школе. Решења о искључењу су у уторак 29. новембра послата родитељима ученика“, саопштио је Милан Глиџић, директор Техничке школе у Трстенику.


Овим решењем је практично верификована одлука Наставничког већа које се изјаснило да се двојица ученика искључе из школе. Иначе, родитељи трећег ученика су пре једногласног изгласавања Већа, поднели захтев за његово исписивање из Техничке школе.

Снимак који се појавио на друштвеним мрежама где тројица ученика Техничке школе малтретирају професорку, један јој измиче столицу и жена пада на под учионице, док други снимају и гласно се снимају, потресао је целу Србију и изазвао бурну реакцију јавности.

Ученици Техничке школе у Трстенику и И.К. (17), Н.Ж. (17) и М.М. (18) су пре инцидента закаснили на час.

Како смо већ писали, поједини професори, колеге наставнице енглеског језика, наводили су да се поменута група ученика и раније проблематично понашала.

Професорка енглеског језика Марија Стевановић, коју су понижавала и малтретирала тројица ђака Техничке школе, дала је изјаву у полицији и сада се чека потез Вишег тужилаштва у Крушевцу које је формирало предмет.

Како је „Nova.rs“ раније пренела, отац једног од младића, запретио да ће тужити школу уколико му избаце сина. Али, таква тужба није стигла у Техничку школу.

Протест просветара „Стоп насиљу у школама“ и у Бачкој Паланци

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here