Успеси товаришких ученика на такмичењима

Ученици Основне школе „Милета Протић“ из Товаришева остварили су у овој школској години значајне успехе на такмичењима из неколико наставних предмета.

1182

Ученици Основне школе „Милета Протић“ из Товаришева остварили су у овој школској години значајне успехе на такмичењима из неколико наставних предмета.


Четвртаци су на Општинском такмичењу из математике остварили следеће резултате: Мина Сомборац – 2. место, а Стефан Антић – 3. место. Њих је припремала учитељица Живкица Бугарски.

На такмичењима из технике и технологије Зорана Јеленић (V-2) освојила је 2. место на општинском и 3. награду на окружном такмичењу, Дуња Киш (VI-1) – 3. место на општинском и 2. награду на окружном такмичењу. Ментор је била наставница технике и технологије Мирјана Којић.

Ученица Ивана Влајков (VII-2) освојила је 1. место на Општинском такмичењу из технике и технологије. Иванин ментор је наставница Злата Ракита Вићентић.

Сара Станојев (VI-1) освојила је 1. место на општинском такмичењу и 3. место на Окружном такмичењу из биологије. Сару је припремала наставница Александра Савић.

Ученица Кристина Томић (VII-1) истакла се знањем на такмичењима из чак три предмета. Освојила је 2. место на Општинском такмичењу из српског језика и језичке културе (ментор је наставница српског језика и књижевности Дана Бјелић), затим 2. место на општинском и 3. место на Окружном такмичењу из хемије (ментор је наставница билогије и хемије Александра Савић). На Општинском такмичењу из географије освојила је 2. место, а затим је заузела 2. место на окружном нивоу и заокружила свој успех 2. местом на републичком такмичењу. За ова такмичења Кристину је припремао наставник географије Миленко Илин.

Никола Данилов (VIII-1) учествовао је на Покрајинском такмичењу у истраживачким радовима, које организује Регионални центар за таленте “Михајло Пупин” у Панчеву, и освојио 3. место и пласман на државно такмичење. Никола је на такмичењу похваљен и за најбоље презентовање рада. Учествовао је и на државном такмичењу. Његов ментор је наставница математике Марија Косовац. Пошто је талентован ученик, Никола наставу похађа по ИОП-у 3 и у његов тим подршке укључена је Едита Шијаков, педагог школе, као и Николини родитељи Споменка и Сава Данилов. Никола Данилов је учествовао и на Општинском такмичењу из историје, на којем је освојио 1. место и пласирао се на окружно такмичење. Ментор је наставница историје Гордана Гламочанин.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here