Где не треба куповати месо и на шта обратити пажњу

Ветеринарска инспекција саветује грађане

1114
Фото: Pixabay

Ветеринарска инспекција је уочи празника појачала контролу објеката у којима се производи и продаје храна животињског порекла.


Инспекција је позвала потрошаче да храну животињског порекла купују искључиво у регистрованим објектима, саопштило је данас Министарство пољопривреде.

Истиче се да објекти у којима се продају производи животињског порекла морају бити одобрени и регистровани у Управи за ветерину и под надзором ветеринарске инспекције.

„Упозоравамо грађане да производе животињског порекла не купују на отвореним тезгама или другим недакватним местима, на и ван пијачног места, на улици, са циљем куповине јефтинијег, често и са идејом куповине ‘домаћег’ производа“, истиче се у саопштењу Министарства.

Грађанима је саветовано да купују јаја од регистрованих произвођача са јасно истакнутим бројем газдинства, да провере декларацију производа која мора да садржи назив призвођача, контролни број објекта и датуме производње у употребе, као и да не треба куповати унапред самлевено месо, већ треба тражити да се месо самеље у присуству потрошача, осим ако није оригинално упаковано и декларисано.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here