Како употребити остатке хране?

Уз мало маште и неке додатке...

Фото: Getty images

Ништа лакше него бацити мању количину супе или меса. Међутим, чак и од најмање количине преосталог јела, које је још употребљиво, искусна и штедљива домаћица, уз мало маште и неке додатке, лако и брзо може приредити јело често врло укусно.


Ево како:

1. Од остатака куваног поврћа, испрасираног или насецканог, приредите другог дана супу, зачините је жуманцем и кашиком киселе павлаке и поспите першуновим сецканим листом.

Фото: Canva

2. Остане ли вам након ручка пиреа од кромпира, за вечеру га помешајте са два жуманца и две кашике наренданог сира па запеците у рерни.

Фото: Pixabay

3. Преостале куване шаргерепе из супе искористите тако да их здробите виљушком и умешате у пире од кромпира који ће добити привлачну боју и нов укус.

4. Од преосталог меса приредите укусну салату, месо нарежите на коцкице додајте зелену салату, парадајз и тврдо кувано јаје нарезано на колуте, кисели краставац на коцкице, посолите и зачините мајонезом.

Фото: Canva Pro

5. Такође, остатке меса нарежите на коцкице а кувани крумпир на колуте, сложите у науљену посуду, прелите мешавином киселе павлаке, јаја, першуна, поспите наренданим сиром и запеците у рерни.

6. Остатке куваног или печеног меса ставите између два слоја пиреа од кромпира у науљену посуду, поспите наренданим сиром и запеците.

7. Масни део шунке нарезите и растопите на ватри, па прелијте кувану рижу или тестенину.

Фото: Getty Images Signature

8. Остатке куване или печене рибе очистите, помешајте са тестом па испржите прженице и послужите уз умак или салату од поврћа.

9. Остатак куване тестенине употребите за сложенац. Додајте јој пола свежег крављег сира, коцкице полутврдог сира, два умућена јаја, першун и вегету. Успите у посуду и запеците у рерни.

Фото: Pexels

10. Осушене ситне колаче прелите куваном кафом, додајте суво грожђе, кокосово брашно, шећер у праху, какао и омекшали маслац. Обликујте роладу хладите 2 сата и нарежите.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here