Радна група разговарала о сигурности снабдевања енергијом

Кључне ставке у обезбеђивању средстава

201
Foto: Canva

Радна група за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима, у среду (17.8.), одржала је састанак на којем је размотрила активности најважнијих енергетских субјеката у вези са припремама за предстојећу грејну сезону.


Током састанка било је речи о обезбеђивању средстава и енергената до краја марта, као и о мерама за рационално и ефикасно коришћење енергије и енергената, саопштило је данас ресорно министарство.

Представници ЈП „Електропривреда Србије“ представили су податке о тренутној ситуацији и пројекцијама кад је реч о производњи и увозу угља и електричне енергије, као и о погонској спремности и планираним ремонтима на коповима и термоелектранама, те утицају суше и ниског водостаја на производњу у хидроелектранама.

Представници Пословног удружења „Топлане Србије“ и Београдских електрана известили су о снабдевености енергентима и степену извршења ремонта у топланама у Србији.

На састанку су представљени и подаци о попуњености складишних капацитета и снабдевањем и дистрибуцијом у гасном сектору, као и последњи подаци Управе за резерве енергената и Републичке дирекције за робне резерве по питању залиха енергената за зиму.

На састанку Посебне радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима, сем представника Министарства рударства и енергетике, учествовали су поред осталих и представници „Електродистрибуције Србије“, „Електромреже Србије, „Србијагаса“, „Транспортгаса“, „Нафтне индустрије Србије“, ЈП Србијашуме, Секретаријата за енергетику Града Београда, чланови Савета АЕРС-а, РХМЗ и „Србија карго“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here