Šta nudi Portal registra administrativnih postupaka?

Da se olakša privrednicima, napravljen je administrativni registar koji nudi informacije o svim postupcima

169

Privrednici u Srbiji suočavaju se sa brojnim preprekama, koje često nisu vidljive ili jasne. Dobijanje neke dozvole može da traje dugo i da bude komplikovano zbog nedostatka informacija o tome šta je sve potrebno uraditi i koju dokumentaciju prikupiti.


Da im se to olakša, napravljen je administrativni registar koji nudi informacije o svim postupcima, potrebnoj dokumentaciji, iznosima koje je neophodno uplatiti i na koji tekući račun, kako i gde mogu predati zahtev, objašnjavaju Ninoslav Kekić, pomoćnik direktora republičkog sekreterijata za javne politike i privrednica Marija Ivanković Jurišić.

– Želimo da učinimo privrednicima sve informacije o njihovim pravima i obavezama lako dostupnim, sa jednim do tri klika na portalu, bez šetanja od šaltera do šaltera i dugih telefoniranja – kaže pomoćnik direktora republičkog sekreterijata za javne politike Ninoslav Kekić.

Od 2600 postupaka ukupno, sada je dostupno oko 1600 dok će preostali broj biti dostupni u fazama.

– Ono što ja očekujem od Portala, pored transparentnosti, je da određenu stvar dobijem u određenom roku. Kod podnošenje zahteva za neki dokument očekujemo da ćemo dobit i garanciju roka u kome će se on dobiti – rekla je privrednica Marija Ivanković Jurišić.

Kekić poziva privrednike i građane da ukažu na eventualne propuste i informacije ukoliko ih nema na Portalu, a oni će se truditi da u najkraćem roku (24 časa do 3 dana) pruže adekvatan odgovor.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here