Stručni saveti za prvi dolazak bebe u kuću (VIDEO)

Koje su najveće greške roditelja u prvim danima novorođenčeta? Pogledajte intervju sa Natalijom Radojčin, odeljenskom sestrom Polivalentne patronažne službe Doma zdravlja "Dr Mladen Stojanović".

BAČKA PALANKA: Za svaku porodilju, naročito za prvorotke, najteži su prvi trenuci kada dođu kući iz porodilišta. Razgovarali smo sa patronažnom sestrom koja je odgovorila na mnoga pitanja koja muče roditelje.


Natalija Radojčin je odeljenska sestra Polivalentne patronažne službe Doma zdravlja „Dr Mladen Stojanović“. U ovoj službi radi 11 sestara na nivou opštine Bačka Palanka, koje brinu o bebama u prvim danima i edukuju roditelje o prvim koracima sa novorođenčetom. Samo u naseljenim mestima Neštin i Vizić nema patronažne sestre, a porodiljama u prvim danima pomaže medicinska sestra opšte prakse iz ambulante u mestu.

Naša sagovornica je navela i gde roditelji ponekad, iz neznanja, greše. Ona navodi da roditelji treba stalno da se edukuju, da ne slušaju previše „bapske priče“, a ono što je posebno istakla je da bebe ne treba utopljavati previše i nikako ne stavljati pamučnu pelenu preko kolica jer tako beba ostaje bez svežeg vazduha.


Pročitaj: Usvojen predlog zakona – zaposlenim porodiljama najmanje minimalac

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here