Дом здравља Бачкој Паланци – Сезона је грипа али и других вируса

Међу пацијентима све чешћи вируси, попут рино синцицијалног вируса и адено вируса

БАЧКА ПАЛАНКА – Епидемиолошка служба Дома здравља „Др Младен Стојановић“ наводи да се ових дана осим вируса грипа, међу пацијентима са подручја бачкопаланачке општине региструју чешће други сезонски вируси, попут рино синцицијалног вируса и адено вируса, што је и уобичајено за ово доба године.


Такође, подсећају да је од почетка октобра до сада подељено више од 2650 доза вакцина против грипа и да је преостало око 350 доза.

„Стога и позив грађанима који желе да се вакцинишу и стекну заштитни имунитет против грипа, да то могу да учине и даље на вакциналним пунктовима у својим амбулантама. Вакцина се препоручује пре свега, грађанима старијим од 65 година, хроничним болесницима и особама са ослабљеним имунитетом“, наводи се у саопштењу Дома здравља.

Национална референтна лабораторија за грип и друге респираторне вирусе Института за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“ поред првог овосезонског случаја грипа АХ1, регистрованог на територији Војводине почетком новембра, потврдила је и случај инфекције вирусом грипа типа Б (Victoria) у Београду, саопштено је из Института за јавно здравље „Батут“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here