Познато стање повређених у пуцњави у школи

Операција девојчице била изузетно тешка

Foto: 021/Ilustracija

Вршилац дужности директора дечје клинике у Тиршовој Синиша Дучић, изјавио је јутрос да је девојчица, примљена након пуцњаве у основној школи „Владислав Рибникар“, у критичном стању и витално угрожена, а двојица примљених дечака су стабилно и за неколико дана се очекује да буду пуштени на кућно лечење.


„Девојчица која је јуче оперисана хитно због повреда главе је витално угрожена, у критичном стању и на интензивној нези. Лекари раде све да је одрже у животу али јој је јако тешко опште стање и витално је угрожена“, рекао је Дучић новинарима Танјуга и РТС-а.

Он је казао да су два дечака са прострелним ранама доњих екстремитета стабилно, примају антиобиотску терапију и додао да се може рећи да су дечаци лакши пацијенти, односно имају лакше телесне повреде.

Дечаци, према Дучићевим речима, морају да приме парентралну антибиотску терапију и вероватно ће врло брзо, за два-три дана, бити пуштени кући.

„Родитељи су посетили дечаке, наш психолог је од почетка укључен. Они имају и комуникацију са родитељима преко телефона“, рекао је в.д. директора клинике у Тиршовој.

Он је рекао да је операција девојчице била изузетно тешка, јер се ради о тешким повредама мозга, витално је угрожена и налази се на интензивној нези.

Ашанин: Двоје ученика и наставница потпуно стабилни, трећи ученик боље али критично

Директор Клиничког центра Србије Милика Ашанин изјавио је јутрос да је стање двоје ученика и наставнице рањених јуче у пуцњави у школи „Владислав Рибникар“ и смештених у Ургентни центар много боље, да су они стабилни и будни, а да је трећи ученик такође будан, али се његово стање и даље сматра критичним.

„Ситуација је данас много боља, од четворо повређених, троје и то ученик, ученица и наставница су сасвим добро, потпуно су стабилни и будни“, рекао је Ашанин за Танјуг.

Он је истакао да је најтеже стање четвртог пацијента.

„Он је скоро цео дан јуче провео на операцији, сада је боље, будан, али морамо бити јако опрезни и још га квалификујемо као пацијента у критичном стању“, рекао је Ашанин и додао да не смеју да се дају преурањене прогнозе.

Навео је да је за данас планирано да се обави неколико контролних прегледа и снимака како би се видели ефекти урађених операција.

На питање да ли су повређена деца у контакту са психолозима, Ашанин је навео да ће бити времена за то и да је кључно да се током постоперативних дана прате њихова хемодинамска стања.

Ашанин је навео да лекари и дежурни лекари комуницирају са родитељима и дају им све информације и да не би било добро да их посећују док су у јединицама интензивног лечења.

Ученик седмог разреда ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду пуцао је јуче на обезбеђење и ученике и том приликом убио девет а ранио седам особа.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here