Директорица школе у Стапару у учионици имала машине за криптовалуте

Она је у школи запослила једну особу да се бави искључиво тим пословима

Фото: МУП

Директорка стапарске Основне школе „Бранко Радичевић“ Ј.М. (50) ухапшена је због сумње да је организовала „рударење“ крипто-валута и то тако што је у школи у којој је запослена поставила тзв. „ригове“ за „мајновање“, јавља „Блиц“.


Поред тога, она је у школи запослила једну особу да се бави искључиво тим пословима, незванично сазнаје „Блиц“.

У великој акцији Службе за борбу против организованог криминала и Посебног тужилаштва за високотехнолошки криминал, Ј.М. је ухапшена заједно са 34 лица са територије градова Сомбор, Нови Сад и општина Бачка Паланка и Апатин, због сумње да су извршили више кривичних дела.

Они се терете за удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћени приступ заштићеном рачунару, рачунарској мрежи и електронској бази података, за превару, изнуду и угрожавање сигурности.

Још није познато да ли су сви међусобно сарађивали будући да су неки од ухапшених осумњичени да су путем друштвених мрежа варали људе продајући им „резултате намештених утакмица“.

Оно што Блиц незванично сазнаје јесте да је Ј.М. на неколико локација у граду имала постављене „ригове“ за „мајновање“ те да постоји основ сумње да је више људи радило за њу.

С обзиром на то да полиција сумња да има још оштећених, исте позива да поднесу кривичне пријаве у полицијским станицама у месту свог пребивалишта или електронским путем на мејл [email protected].

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here