Хапшења у Бачкој Паланци: Физички напали полицијске службенике

Детаљи синоћне драме у Бачкој Паланци: Бачкопаланчани осумњичени за поседовање оружја, дроге и напад на полицију.

БАЧКА ПАЛАНКА: Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су Д. В. (1999), из Бачке Паланке, због постојања основа сумње да је учинио кривично дело ометање службеног лица у вршењу службене дужности, као и Д. В. (2004), из истог места, осумњиченог за кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.


Ухапшен је и седамнаестогодишњак из Бачке Паланке који се терети за три
кривична дела, напад на службено лице у вршењу службене дужности, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и неовлашћено држање опојних дрога.

Сумња се да је Д. В. (1999), приликом легитимисања, на улици, покушао да
побегне од двојице инспектора, али су га они, убрзо, сустигли. У том тренутку, како се сумња, Д. В. (2004) је аутомобилом ударио једног од инспектора и лакше га повредио.

Такође, сумња се да су, после тога, Д. В. (2004) и малолетник изашли из аутомобила и физички напали полицијске службенике. Претресом малолетниковог стана, полиција је пронашла пиштољ и пушку, пригушивач и 129 комада муниције, као и мању количину марихуане.

Двојици пунолетних осумњичених одређено је задржавање до 48 сати биће приведени, уз кривичну пријаву, основном јавном тужиоцу у Бачкој Паланци.

Седамнаестогодишњак ће, уз кривичну пријаву, бити приведен на саслушање вишем јавном тужиоцу у Новом Саду.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here