Na pomolu bratimljenje: Bačka Palanka i ruski grad Klin započinju saradnju

1744

KLIN: Opština Bačka Palanka i ruski grad Klin započeće saradnju u oblasti kulture i sporta, a kasnije će ona biti proširena i na ostale oblasti, saopštilo je predstavništvo Ruske humanitarne misije na Balkanu.

Delegacija Bačke Palanke boravila je na poziv administracije Klinskog regiona u dvodnevnoj poseti ruskom gradu Klinu, a povodom proslave 700 godina tog grada.

Poseta je, uz posredovanje Regionalnog predstavništva Ruske humanitarne misije na Balkanu, predstavljala prvi zvanični korak u uspostavljanju saradnje između dva grada, uz obostranu želju da dovede do bratimljenja tih gradova.

Radni deo posete, koji se odnosio na međusobno upoznavanje predstavnika Klinskog regiona i Opštine Bačka Palanka, sa istorijom, kulturom i ekonomijom tih gradova i njihovih teritorijalnih celina, protekao je u sadržajnom razgovoru, a gradonačelnica Klina Aljona Dmitrevna Sokolska izrazila je veliku zainteresovanost za srpski grad, njegove potencijale i perspektive razvoja.

Darko Božović, izaslanik predsednika Opštine Bačke Palanke, tom prilikom je izrazio uverenje da će gradovi, zahvaljujućim mnogim sličnostima koje imaju, razviti duboku i plodotvornu saradnju.

Nakon boravka u Klinu, delegacija Opštine Bačke Palanke je boravila i u Moskvi, gde je sa predstavnicima Ruske humanitarne misije razgovarano o realizaciji donacije koju ta organizacija u okviru svog projekta u Republici Srbiji „Pametna učionica“ planira da provede u Bačkoj Palanci.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here