„Ноторна је лаж да Србија продаје оружје Украјини“

Александар Вучић о причи да Србија продаје оружје Украјини - "чисти смо као суза, у питању су ноторне лажи".

Izvor: Tanjug/SNS

Председник Србије Александар Вучић говорио је уживо из Дохе и демантовао да Србија продаје Украјини оружје. Недавно је Москва затражила објашњење због вести да Србија, наводно, Украјини продаје оружје. Председник је рекао да „никоме није продат ниједан комад оружја“ и да је у питању „ноторна лаж“.


„Ноторна је лаж да је Србија иком продала оружје, Украјини или Русији. Нисмо продали ниједан комад оружја, оруђа, ниједан метак… Ми производимо муницију, метке, гранате, експлозивна пуњења, а за наменску индустрију у Србији везано је 50.000 људи“, рекао је он.

Вучић је додао и да Србија, када продаје муницију и остало, продаје само такозваним крајњим корисницима, а осигурала се и клаузулом да без сагласности наше земље нема даље продаје.

„Србија производи и продаје муницију. Имамо много фабрика у одбрамбеној индустрији Србије. Када муницију производите, онда она увек негде заврши на ратишту. У Србији постоји такозвани дозвољени корисник и само таквим земљама Србија може да извози. Кажу да смо извезли преко Турске. Знајући да постоји могућност да део робе био послат било којој страни на ратишту, додали смо да је немогуће извозити муницију коју смо дали Турској. Шта хоћете више од нас? Лажови једни, и денунцијатори. Желимо више да зарађујемо на овој индустрији, чисти смо као суза“, казао је он.

Вучић учествује на 5. Конференцији Уједињених нација на нивоу држава и влада, која се одржава од 5. до 9. марта у Дохи.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here