Кијев: Руски удари широм Украјине; Москва: Беспилотна летелица ударила у стамбену зграду у Курску

Рат у Украјини – 550. дан

Фото: Getty images

Изнад Брјанске и Курске области Русије оборене су две украјинске беспилотне летелице. Један дрон ударио у вишеспратницу у Курску, саопштила је Москва. С друге стране, украјинска војска тврди да је Русија преко ноћи покренула ваздушне ударе на Кијев и друге делове Украјине. Тело власника приватне војске „Вагнер“, Јевгенија Пригожина идентификовано је међу погинулима у паду авиона у руској Тверској области.


Председник Белорусије Александар Лукашенко је рекао да је Јевгенију Пригожину и његовом помоћнику Дмитрију Уткину саветовао да остану у Белорусији и да поведу рачуна о безбедности због могућих опасности које им прете.

Председник САД Џозеф Бајден рекао је да амерички званичници покушавају прецизно да утврде шта је срушило авион шефа „Вагнера“ Јевгенија Пригожина.

Три украјинска пилота су погинула након што су се два тренажна авиона Л-39 сударила у ваздуху у централној Украјини, саопштиле су ваздухопловне снаге те земље.

Адвокати америчког новинара Евана Гершковича, који је у Русији оптужен за наводну шпијунажу, уложили су жалбу на последње продужење његовог притвора у Москви.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here