Нова, унапређена, верзија апликације „Чувам те“ је доступна за преузимање!

Позовите све које волите да инсталирају апликацију – чувајмо једни друге!

ФОТО: drugnijemeta.rs

Апликација „ЧУВАМ ТЕ“ нам омогућује да кроз само један клик алармирамо претходно одабране контакте, затражимо им помоћ и пошаљемо тачну локацију на којој се налазимо.


Након што одаберемо контакте којима верујемо, на дисплеју се појављује дугме за локацију чијим притиском аутоматски, претходно одабраним бројевима телефона стиже наша локација и порука која гласи: “Треба ми твоја помоћ. Ово је моја локација.”

Апликација је део „Чувам те“ – Националне платформе за превенцију насиља које укључује децу, а који је покренула Влада Републике Србије уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.

Како функционише?

Да би апликација радила неопходни су следећи услови – укључена локација на мобилном уређају, кредит зато што се шаљу СМС поруке.
Корисник апликације бира особе којима верује и додаје њихове контакте – бројеве телефона. Препорука је да се унесу минимум три контакта како би вероватноћа да ћете у случају опасности добити помоћ у најкраћем могућем року.
Могуће је тестирати апликацију, како бисте се уверили да све беспрекорно функционише.

Након свих подешавања и информисања о функционисању апликације, кориснику се сваки пут када отвори апликацију приказује дугме за локацију. Уколико га притисне, аутоматски претходно одабраним контактима шаље поруку да је у опасности и да му је потребна помоћ. Користећи иконице које се налазе у левом углу на почетној страни апликације, корисник може да замени контакте од поверења или да поново прочита информације о функционисању апликације.

Верзију за иОС можете преузети ОВДЕ.
Верзију за Андроид можете преузети ОВДЕ.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here