Izveštaj o radu JKP „Komunalprojekt“-a: Preduzeće ostvarilo dobit od 4,8 miliona dinara

Usvojen izveštaj o radu JKP „Komunalprojekt“ za 2019. godinu

587

BAČKA PALANKA: Pred odbornicima lokalnog parlamenta se našao i izveštaj o radu JKP „Komunalprojekt“ za prošlu godinu.


Direktor JKP „Komunalprojekt“-a, Boško Mijatović

Ono što je vidljivo iz ovog izveštaja je podatak da je ovo javno preduzeće u prošloj godini ostvarilo prihode od 98,6 odsto, a istovremeno su rashodi na nivou od 98,44 odsto. To znači da je JKP „Komunalprojekt“ u prošloj godini ostvario dobit od 4,8 miliona dinara.

Ovo preduzeće se u svom poslovanju bavi proizvodnjom i distribucijom vode za piće, odvođenjem otpadnih i atmosferskih voda, odnošenjem i deponovanjem otpada, održavanjem čistoće na površinama javne namene, upravljanjem pijacama, javnim parkiralištima, zatim uređenjem i održavanjem zelenih javnih površina, kao i upravljanjem grobljima, sahranjivanjem i pogrebnom i delatnosti zoohigijene.

Kada su u pitanju investicije u vodosnabdevanje u 2019. godini, izvedeni su radovi na sanaciji 39 čvorišta vodovodne mreže u Bačkoj Palanci i rekonstrukcija vodovodne mreže u Obrovcu u dužini od 850 metara. U cilju smanjenja gubitaka vode je u Čelarevu vršena nabavka i ugradnja vodomera sa daljinskim očitavanjem.

U cilju redovnog i pouzdanog vodosnabdevanja grada i svih sela, izvršena je redovna nabavka pumpi za čistu vodu sa pripadajućom opremom.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

Što se tiče investicija u odvođenju otpadnih voda, u prošloj godini su izvedeni planirani radovi na izgradnji fekalne kanalizacije u Mladenovu u ukupnoj dužini od 1.700 metara, a naredna faza radova u ovom selu je u dužini od 2.100 metara. Nabavljeno je nekoliko neophodnih fekalnih pumpi za nesmetano funkcionisanje odvođenja otpadnih voda, a svakodnevno se vrše obilasci problematičnih deonica cevovoda fekalne kanalizacije i relejnih crpnih stanica, kao i potrebne intervencije na odgušenju cevovoda.

U nadležnosti Javnog komunalnog preduzeća „Komunalprojekt“ je i Prihvatilište za pse u Novoj Gajdobri. Tokom prošle godine na teritoriji naše opštine je uhvaćeno i zbrinuto 335 pasa, a sklopljeno je 65 ugovora o udomljavanju životinja.

Na sednici SO Bačka Palanka je donet i Regionalni plan upravljanja otpadom za Grad Novi Sad i opštine Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Žabalj, Srbobran, Temerin i Vrbas za period 2019-2028 godine.

Direktor JKP „Komunalprojekt“ Boško Mijatović je naveo da do kraja ove godine treba da se odredi lokacija za regionalnu deponiju. Za sada je pet lokacije u opticaju, a ovaj projekat će se delom finansirati iz budžeta osam opština. Veći deo izvora finansiranja će biti republički i pokrajinski budžet i pretpristupni fondovi Evropske unije.

U Bačkoj Palanci će se na mestu sadašnje gradske deponije nalaziti transfer stanica, a u JKP „Komunalprojekt“ se nadaju da će se sa radovima na izgradnji transfer stanice krenuti sledeće godine.


Pogledaj: JKP „Komunalprojekt“: Od velikih gubitaka do dobiti od 4,8 miliona dinara

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here