Још седам породица уз помоћ државе купује кућу у селима Бачке Паланке

Саопштење за јавност Општине Бачка Паланка

Фото: Canva

БАЧКА ПАЛАНКА – Поводом реализације конкурса Министарства за бригу о селу, путем којег млади брачни парови добијају бесповратна средства за куповину куће на селу, Општина Бачка Паланка издала је саопштење које преносимо у целости.


Велики број младих жели да живи у селима у општини Бачка Паланка. Потписани су нови уговори за доделу бесповратних средстава за куповину кућа са окућницом у сеоским срединама, између представника Министарства за бригу о селу, Општине Бачка Паланка и седам корисника којима су додељена средства у укупном износу од 8.055.000 динара.

У име локалне самоуправе, уговор је потписао Мита Лачански, заменик председника Општине Бачка Паланка, а куће са окућницом налазе се у селима Пивнице, Товаришево, Силбаш и Обровац.

– Још једном је потврђена одлична сарадња општине Бачка Паланка и Владе Србије. Заиста нас радује чињеница да многи млади људи бирају нашу локалну самоуправу, да управо код нас, кроз овај вид подршке, реше своје стамбено питање – каже Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка.

Претходно је, у јулу, један млади брачни пар, један ванбрачни пар и 6 појединаца такође добило средства за куповину кућа са окућницом у селима, а тада је вредност уговора износила 9.490.000 динара.

Право учешћа на конкурсу имају млади до 45 година старости, било да су појединци, самохрани родитељи, брачни или ванбрачни парови. На подручју Бачке Паланке протеклих година је куће добило 110 младих породица и појединаца, а са овогодишњих 18 уговора реч је о 128 кућа.

Локалне самоуправе, према пропозицијама Конкурса, имају обавезу да процене вредности некретнина, гарантују ваљаност података у конкурсној документацији, и уплаћују средства на рачун продавца сеоске куће и окућнице.

Нови власници се обавезују да десет година не могу отуђити, издати у закуп или уклонити некретнину. Трошкове осигурања сами сносе, а током десетогодишњег периода кућа не може бити предмет залога или хипотеке.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here