Опредељена средства за другу фазу изградње пијаце у Челареву

Измењен Програм пословања ЈКП "Комуналпројект"

БАЧКА ПАЛАНКА – На седници Општинског већа, одржаној у среду (05.07.) а којом је председавао заменик председника Општине Мита Лачански, усвојен је предлог одлуке о измени Програма пословања ЈКП „Комуналпројект“ за ову годину.


Измене је образложила извршна директорка овог јавног предузећа, Јелена Којић која је навела да су приходи од Општине увећани за 11.990.000 динара, а расходи за 12,6 милиона динара.

– Овом изменом је измењен и План инвестиција за ову годину, рекла је Јелена Којић.  Првобитно планиране инвестиције из општинског буџета се увећавају за 15,9 милиона динара и за 2023. годину оне укупно износе око 44 милиона динара. У План инвестиција је уврштена друга фаза изградње пијаце у Челареву. Повећање прихода и расхода условило је промену добити предузећа која се сада на годишњем нивоу планира у износу од 124.000 динара. Овим изменама се обезбеђује несметан рад ЈКП „Комуналпројект“.

Извршни директор ЈКП „Комуналпројект“ је додала да се са одношењем кабастог отпада креће из насељених места наше општине.

– Крећемо од Пивница где је одређена локација код сеоског сметлишта, а ту ће бити постављени велики контејнери од пет кубика за одлагање кабастог отпада. Контејнери ће ту бити седам дана и позивам грађане да ту одлажу кабасти отпад.

На овој седници је дата сагласност на ребалансе финансијских планова Народне библиотеке „Вељко Петровић“, Туристичке организације Општине и Предшколске установе „Младост“. Народна библиотека „Вељко Петровић“ је углавном извршила прерасподелу средстава са позиције на позицију, а најважнија промена је та што је установа из општинског буџета добила додатних 350 хиљада динара за одржавање зграде.

– С обзиром да у редовном буџету имамо 400 хиљада динара за одржавање зграде, додатних 350 хиљада динара су неопходне за решавање неких текућих радова, рекао је директор НБ „Вељко Петровић“ Миладин Зорић.

– Усвојен је и предлог одлуке о преносу права јавне својине Општине Бачка Паланка у јавну својину Републике Србије без накнаде који је образложио недавно постављени руководилац Одељења за привреду Младен Лучић.

– На предлог председника Општине Бранислава Шушнице је 1. јуна ове године донет закључак о покретању иницијативе о преносу права јавне својине Општине Бачка Паланка у јавну својину Републике Србије, рекао је Лучић и наставио: – То се односи на одређене катастарске парцеле у граду Бачка Паланка. Сврха преноса јавне својине је привођење намени планском основу, односно припајање школском комплексу ОШ „Херој Пинки“. Наиме, оснивач школе је Влада Републике Србије, па из тог разлога постоји неопходност уписа права у јавну својину Србије.

С обзиром да је недавно за новог члана Општинског већа именован Милоје Брајић и за руководиоца Одељења за привреду Младен Лучић, дошло је до измене решења о образовању општинског Штаба за ванредне ситуације.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here