Почела реконструкција спортских терена „Партизан“ у Бачкој Паланци

Поставља се нови тартан, кошеви, голови, клупе

У нашу редакцију стигло је саопштење за јавност Општине Бачка Паланка, које преносимо у целости.

БАЧКА ПАЛАНКА – Спортски терени у блоку „Партизан“ у Бачкој Паланци, омиљено место за рекреацију и тренинг спортиста и грађана биће у потпуности реконструисани. Радови вредни 9,1 милиона динара већ су почели и биће завршени за месец и по дана. У оквиру радова уклања се стара и поставља нова тартан подлога, постављају нови голови и кошеви, граде се нове стазе око терена, чисте се и фарбају клупе, репарира и уређује дечије игралиште. Биће изграђена нова ограда, а поред уређења постојећег биће посађено и ново зеленило.


– Омиљено место за рекреацију у тренинг спортиста и грађана Бачке Паланке, спортски терени у блоку „Партизан“ биће у потпуности реконструисани. Терене „Партизан“ посећује велики број деце, грађана и спортиста, и наша је обавеза да их одржавамо и модернизујемо. Радови на Партизану су део овогодишњих опсежних улагања у развој спорта вредних укупно 112 милиона динара. Инвестирамо више од 52 милиона динара у изградњу спортске сале ОШ ”Свети Сава”, и то сматрамо веома важном инвестицијом, јер су спортски начин живота, и здраве животне навике посебно важни у одрастању деце и школске омладине. Бачка Паланка је спортска средина на гласу коју прослављају многи успешни спортисти, поготово у кајакашком спорту – рекао Бранислав Шушница председник општине Бачка Паланка.

Према његовим речима, из буџета је издвојено 40 милиона динара за функционисање великог броја спортских организација и манифестација, односно развој индивидуалног, колективног и рекреативног спорта.

Бачка Паланке је уз подршку Покрајине прошле године издвојила 17,4 милиона динара реконструкцију спортске сале у Гајдобри, односно 6,3 милиона динара за одржавање кошаркашких терена на „Тиквари“. Изграђена је нова спортска сала у Деспотову вредна 115,9 милиона динара, а започете су и активности око градње комплекса отворених базена.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here