Podela besplatnih sadnica građanima u okviru akcije „Posadi svoj hlad“ (VIDEO)

Pridružite se u petak akciji "Posadi hlad".

1419

BAČKA PALANKA: Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama, Opština Bačka Palanka se pridružuje akciji „Posadi svoj hlad“.


U petak, 9. aprila, u 12 časova u celoj Srbiji biće orgnizovana javna podela 30.000 sadnica belog jasena, a Bačkoj Palanci pripalo je 200 sadnica koje će biti podeljene ispred zgrade Opštine okupljenim građanima.

Sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgvornih kompanija, koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana. Svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg možete da se registrujete i pratite uputstva za njen dalji razvoj. Druga strana vezice je ostavljena za Vaše ime i datum sadnje.

Projekat „Posadi svoj hlad“  je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i u skladu sa ciljevima svetske akcije „Trillion Trees” Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, u kojoj je naša organizacija partner za održiva ekološka rešenja u Republici Srbiji. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.


Pročitaj: Danas su Blagovesti, veliki hrišćanski praznik

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here