Пријем добровољних давалаца крви у Општини Бачка Паланка

У четвртак, 11. маја 2023. године у малој сали зграде Општине

БАЧКА ПАЛАНКА – У четвртак, 11. маја 2023. године, Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка је примио у малој сали зграде Општине добровољне даваоце крви из општине Бачка Паланка. Бранислав Шушница је такође добровољни давалац крви.

Након низа лоших вести и трагичних догађаја који су се десили, општина Бачка Паланка може данас да пошаље једну позитивну поруку која се односи пре свега на доброту и хуманост. Људи који су данас били присутни потврђују да је наша општина пре свега једна хумана средина. Секретар Црвеног крста, Бранислав Шобот је у свом обраћању истакао да је општина Бачка Паланка 16 пуних година најхуманија средина по добровољном давању крви а сада ће бити и 17. година заредом.

Бранислав Шушница је у свом обраћању истакао да је уведена пракса да добровољни даваоци крви посећују Општину Бачка Паланка – институција која сарађује са Црвеним крстом јер једни без других не могу. У јуну месецу када се обележава Светски дан добровољних давалаца крви председник Општине ће посетити Црвени крст, када се уручују признања.

„Данас јесте победа ових младих људи, који су дошли овде а први пут су дали крв. Они су први амбасадори који треба да подстакну и своје другаре да дођу у Црвени крст на тај дан када се даје крв. На овај начин би се повећао проценат добровољних давалаца крви у Бачкој Паланци. Надамо се да ће их бити све више. Свакако нисмо заборавили ни старије, који су дали крв преко 130 пута. Неки морају због здравствених проблема или броја година прекинути овај низ. Свакако захваљујемо се и младима и старијој популацији. Надамо се да ће нас такав хумани гест подстицати само на лепе ствари а не на оне ружне које смо на почетку споменули.“ – истакао је Шушница.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here