Putari se preselili u sela

Obavljena rehabilitacija trotoara u delu glavne ulice u Bačkoj Palanci

956
Foto: ulica Kralja Petra Prvog, kod pijace (Foto: Nedeljne novine)

BAČKA PALANKA: Pre dve nedelje, radnici „Put investa“ iz Sremskih Karlovaca obavili su rehabilitaciju trotoarskih staza u delu Ulice Kralja Petra Prvog.


Rehabilitacija je urađena od Ulice Žarka Zrenjanina do Šafarikove ulice. S obzirom da se radi o izuzetno prometnom delu glavne ulice kojom u tokom dana prođe veoma veliki broj pešaka obavljanje ovog posla nametalo se kao imperativ, tim pre, kada se zna da su baš na ovim trotoarskim stazama u proteklom vremenu pešaci doživljavali povrede donjih ekstremiteta.

– Sanacija trotoarskih staza u delu glavne ulice nije sastavni deo projekta za parterno uređenje ovog dela grada. Kada nam budu doznačena sredstva za koje je Opština konkurisala ka višim nivoima vlastima onda ćemo nastaviti sa realizacijom započetog projekta. Protekle godine korona virus nas je sprečio da parterno uredimo ovaj deo glavne ulice. Kako nam bar do sada nisu odobrena sredstva sa viših nivoa vlasti – pokrajinskih i republičkih, bili smo prinuđeni da se odlučimo na delimičnu sanaciju. Mi ćemo i dalje konkurisati za njihovu dodelu. Pod uslovom da nam sredstva budu odobrena tada ćemo u potpunosti realizovati projekat oko parternog uređenja ovog dela glavne ulice. U protivnom, pokušaćemo da ovaj posao obavimo naredne godine iz budžetskih sredstava – kaže Miroslav Sićević, direktor JP „Standard“.

O radovima koji predstoje, Sićević je rekao:

– Nastavljamo i dalje da radimo rehabilitaciju puteva i trotoara u našoj opštini. U narednom periodu saniraćemo udarne rupe na putnoj mreži po selima naše opštine. Obuhvatićemo svih trinaest naseljenih mesta. Radove izvodi „Put invest“ iz Sremskih Karlovaca. Sadašnju sanaciju trotoara, kao i puteva, nismo ranije uradili jer smo očekivali da ćemo dobiti sredstva od viših nivoa vlasti. Da se to dogodilo, poslove bi obavili prema ranije napravljenom projektu. Ovo je samo privremeno rešenje, a dugoročnije će uslediti kada dobijemo sredstva od pokrajine, odnosno republike – kaže Sićević.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here