Шушница: Имамо разлога да будемо задовољни

"Уз пројекат будућег моста биће исходована грађевинска дозвола, као и сва техничка документација неопходна за реализацију овог важног инфраструктурног пројекта"

Фото: БАП ВЕСТИ

БАЧКА ПАЛАНКА – Општина Бачка Паланка издала је саопштење за јавност, које преносимо у целости.


„У Бачкој Паланци настављен је тренд раста плата и броја запослених. Просечна плата у Бачкој Паланци износи 63.519 динара, а запослено је близу 17.700 људи. Председник општине Бранислав Шушница истиче да је незапосленост на историјском минимуму на испод осам одсто, а да је број незапослених за последњих 10 година смањен за 50 одсто.

– Без посла је 2012. било 7.832, а у октобру ове године 3.666 грађана. Кад се том податку дода чињеница да је просечна плата за 10 година увећана за више од 90 одсто, са 46.400 на скоро 64 хиљаде динара, имамо разлога да будемо задовољни. Међутим, ми трагамо за новим инвеститорима, како бисмо обезбедили посао за све наше грађане и раст плата. И потпуно сам уверен да ћемо уз подршку Владе Србије у томе успети – каже Шушница.

Он истиче да су буџетски приходи по основу пореза на зараде увећани за готово 50 одсто од 2012. године када су износили 650, на више од 900 милиона динара у текућој години. У истом периоду, приходи од пореза на имовину, увећани су четири пута, са 67 на 252 милиона динара.

– Имамо много разлога за задовољство, али још више да убудуће уложимо додатан труд како би потенцијал Бачке Паланке наставили да развијамо и остварујемо, на корист бољег живота свих Бачкопаланчана. Бачка Паланка ресурсима, положајем и пре свега изузетним радним способностима и квалификацијама наших суграђана може много више. И ми уз подршку председника Александра Вучића, Владе Србије и Покрајинске владе реализујемо пројекте који ће живот у сваком насељу у нашој општини учинити бољим – додаје председник општине Бачка Паланка.

Општински буџет, захваљујући инвестицијама у инфраструктуру, привредном развоју и одговорном утрошку пореских средстава, према речима Шушнице увећан је са 1,4 на 2,2 милијарде динара у десет година. Наредне године почиње реализација једне од најважнијих капиталних инвестиција у историји Бачке Паланке – изградња моста који ће повезати Бачку Паланку са Нештином, Ердевиком и Кузмином.

– Уз пројекат будућег моста биће исходована грађевинска дозвола, као и сва техничка документација неопходна за реализацију овог важног инфраструктурног пројекта од стране Саобраћајног института ЦИП Београд и Геомеханике. До пролећа биће завршена реконструкција пута Нови Сад – Бачка Паланка што ће много значити за привредне чиниоце који гравитирају ка највећем граду у Војводини – закључио је Шушница“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here