Суспендовани радник ЕДС: Кварова било на све стране, приоритет био високи напон

"Истрага ће показати, али дете је страдало од јавне расвете, прикључак није споран, све су индиције да је од проводника јавне расвете"

Фото: Printscreen/N1

Један од двојице суспендованих радника Електродистрибуције Србије у Бачкој Паланци, Дарко Радивојков, испричао је за N1 да су последице невремена биле огромне, да су по 12 сати дневно примали пријаве, као и да је приоритет био високи напон.


Подсећамо, посебна Комисија Електродистрибуције Србије покренула је поступак за утврђивање пропуста у раду током санирања последица великог невремена у Бачкој Паланци, против диспечера Погона Бачка Паланка, који су суспендовани и против којих је надлежном тужилаштву поднета пријава, како би се утврдила кривична одговорност.

Надлежни истражни органи предузимају све у складу са законским овлашћењима да се утврде околности и узроци који су довели до погибије тринаестогодишњег дечака у Бачкој Паланци, саопштила је раније Електродистрибуција Србије, истичући да се на тој локацији налази и мрежа јавне расвете која је у надлежности Јавног предузећа „Стандард“.

Како је испричао Радивојков, ситуација је била ванредна, јер таква олуја никада није задесила град.

„Кварови су били на све стране, нас јако мало има у Бачкој Паланци, годинама се не примају људи, годинама смо тражили помоћ и нове раднике. После тог невремена сви су људи ангажовани, радило се од 12 до 15 сати. Разарање је било огрмоно, 12 сати слушалице на увету, пиши пријаве, приоритет је био високи напон, то се морало решавати, да се доведе напајање, много је већа опасност на високом напону. Људима је речено ништа не дирајте, обезбедите место“, каже он.

Грађани Бачке Паланке протестују због смрти 13- годишњег дечака, који је страдао од струјног удара, иако је надлежнима пријављиван проблем са кабловима на том месту.

Трећи протест – „Неко мора да одговара“ (ВИДЕО)

Радивојков је рекао да је на тој адреси пријављена поправка на прикључку, као и да су рекли „сачекајте, чим будемо могли, долазимо“.

„Мора се прво висок напон решавати, мислим да још има неких потрошача без струје. Први дан никакву помоћ са стране нисмо имали, касније је стигла, али је било недовољно, имали смо преко 150 стубова сломљених. Истрага ће показати, али дете је страдало од јавне расвете, прикључак није споран, све су индиције да је од проводника јавне расвете. Нико није пријавио да је пао, све што смо могли да решимо смо гасили. Толики је обим посла био, буквално нисам могао да радим, затрпане линије су биле“, објаснио је.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here