Туристичка понуда општине Бачка Паланка представљена на Сајму туризма у Љубљани

Сајам туризма, кампинга и караванинга

Туристичка организација општине Бачка Паланка се представила на 33. „Alpe – Adria“ Сајму туризма, кампинга и караванинга у Љубљани од 15. до 18. фебруара 2023. године. Као и сваке године, овај веома популаран сајам туризма, који је и уједно један од највећих туристичких манифестација у Словенији, има акценат на активном и зеленом туризму.


Ове године пажња је била на кампингу, караванингу и одрживом туризму где се представило више од 300 излагача из Словеније, Аустрије, Мађарске, Чешке, Италије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Србије, Северне Македоније и Црне Горе. Црна Гора је била земља партнер овогодишњег сајма.

У исто време се одржавао и међународни 16. по реду Сајам укуса Gastexpo и Сајам сладоледа са више од 100 horeca излагача. Наша општина се представила заједно са Туристичким организацијама Новог Сада, Вршца, Сомбора, Жабља, Старе Пазове, Панчева, Новосадским сајмом, Кластером Делиблатска пешчара и хотелом Пупин на заједничком штанду Туристичке организације Војводине.

Дан уочи сајма је у ресторану Раубар у Љубљани уприличено „Војвођанско вече – вече вина и љубави“ где су присутни гости и посетиоци имали прилику да уживају у дегустацији локалне војвођанске кухиње као и у звуцима тамбурашког оркестра. Туристичка понуда Војводине је имала акценат на активни одмор и циклотуризам.

Туристичка организација општине Бачка Паланка је на овом сајму словеначким туристима представила и нову брошуру „Бачка Паланка – туристички водич“ у којој се на једном месту могу видети и упознати лепоте нашег града и општине, првенствено мислећи на природне вредности, паркове природе, резервате где туристи могу уживати у активном, зеленом одмору, пешачењу, бициклизму, вожњи кајацима…

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here