U bačkopalanačkim srednjim školama ostalo 26 slobodnih mesta

Najviše mesta u Tehničkoj školi "9.maj"

1101
Фото: Canva

BAČKA PALANKA: Završen je i drugi upisni krug za male maturante u školskoj 2020/2021. godini, a nakon što su raspoređeni prema bodovima i listi želja, ostalo je još poneko slobodno mesto u bačkopalanačkim srednjim školama.


U SSŠ „Dr Radivoj Uvalić, od 180 mesta, upisano je 177 učenika, pa su tako ostala mesta na trogodišnjim smerovima i to – trgovac 2 slobodna mesta i jedno mesto na smeru – poslastičar.

U Tehničkoj školi „9.maj“ veliko interesovanje vladalo je za smer – mehaničar motornih vozila. To je trogodišnji smer, a kako saznajemo, većina učenika koja je upisala ovaj smer, imala je veoma visok broj bodova, gde su mogli lako upisati i četvorogodišnji, međutim, prva želja bila je za mehaničara. Od ukupno 150 upisnih mesta, u ovu školu je upisano 137 učenika do sada.

Slobodna mesta u Tehničkoj školi „9.maj“ ostala su na trogodišnjem smeru – bravar-zavarivač i to 2 mesta, a čak 11 mesta ostalo je na četvorogodišnjem – elektrotehničar obnovljivih izvora energije.

U Gimnaziji „20. oktobar“ od ukupno 90 upisnih mesta, na tri četvorogodišnja smera, ostalo je slobodnih 10 mesta na društveno-jezičkom smeru.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here