Уговори за 12 расељених породица у Бачу и Бачкој Паланци

Уговори потписани у Бачу

Извор: РТВ

За покретање посла за прогнана и расељена лица на територији АПВ јуче (28.11.) су уручени уговори у Бачу. Тим поводом је Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић истакао да ће држава и даље помагати избеглим и расељеним људима како би се што више оснажили.


Дванаест породица које живе на подручју општина Бач и Бачка Паланка добило је 3.600.000 динара за покретање и унапређење сопственог посла, а реч је о економској помоћи и оснаживању прогнаних и расељених лица из ратова девесетих.

“Избегао сам из Босанског Петровца и сада ћу са овим новцем купити мото култиватор како би услужно орао баште” изјавио је Драго Вучковић.

“Купићу котао за ракију и посадићу још један воћњак, а услужно ћу пећи ракију” каже Милорад Ракинић.

У ресорном секретаријату су најавили и нове конкурсе за следећу годину.

Александар Софић, Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу: “Први пут од постојања Фонда за избегла и расељена лица расписали смо конкурс за територију комплетне северне српске покрајине, то значи да нисмо морали као претходних година да таргетирамо само неке општине. Настављамо да помажемо и даље , а нови конкурси следе већ следеће године где ће сви бити позвани да се јаве”.

Александар Ђедовац, директор Фонда за избегла и расељена лица и за сарадњу са Србима у региону: “ Како 2024. и 2025. године даваћемо по 50 милиона у грађевинском материјалу путем конкурса, а 30 милиона за економско оснаживање и делићемо преко 100 уговора”.

Стева Панић, председник општине Бач: “Помоћ је добродошла и сви ови људи ће са овим средствима унапредити свој посао”.

На додели уговора је саопштено да ће Покрајинска влада донети измену плана буџета Фонда за избегла и расељена лица и то у износу преко 270 милиона динара.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here