Уклања се дивља депонија у Парагама, Министарство и Бачка Паланка обезбедили шест милиона

Радови ће трајати од 15. јула до 15. септембра

Дивља депонија у Парагама у општини Бачка Паланка биће у потпуности очишћена. Министарство за заштиту животне средине и општина Бачка Паланка обезбедили су шест милиона за уклањање сметлишта.


Како се наводи у саопштењу за јавност Општине Бачка Паланка, Министарство је издвојило 3,7 милона, а општина 2,3 милиона динара. Уговор су потписали министарка Ирена Вујовић и Надежда Ганић испред Општине Бачка Паланка. Радови на уклањању депоније, у оквиру којих ће сав отпад бити одвезен на главну депонију, биће изведени од 15. јула до 15. септембра, а извешће их ЈКП „Комуналпројект“ из Бачке Паланке.

– Чистa и уређенa Бачка Паланка је главни задатак свих нас. Радници наших комуналних служби су свакодневно ангажовани на уређењу града. Међутим, сметлишта не настају сама. Њих стварају људи. Да бисмо сачували природу, и унапредили животно окружење, општина Бачка Паланка улаже значајна средства за унапређење чистоће и одлагања отпада. Наш план је да уз подршку Министарства животне средине и Покрајинске владе потпуно решимо питање дивљих сметлишта којих је највише у приградским насељима. Након тога ћемо појачати контролу и надзор на терену како бисмо спречили настајање нових дивљих депонија. Поред тога, организоваћемо и едукативне акције како би грађани променили своје навике и престали да загађују свој град, своју околину, средину у којој живе и раде, и у којој расту њихова деца – каже Бранислав Шушница председник општине Бачка Паланка.

У општинском буџету за 2023. годину, за заштиту животне средине опредељно је 53,6 а за комуналне делатности 231,2 мииона динара. За одржавање чистоће на површинама јавне намене, редовно одржавање атмосферске канализације, чишћење ободних канала за одводњавање са одржавањем косина и испумпавање атмосферских вода предвиђено 43,7 милиона динара.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here