Радно време јавних служби и продавница за првомајске празнике

Истраживали смо које ће јавне службе радити по редовном распореду, а које по редукованом, као и које је радно време појединих малопродајних објеката.

1028

БАЧКА ПАЛАНКА – Поводом Међународног празника рада који се обележава у недељу 1. маја. Празнични дани су 1. и 2. мај, али пошто је 1. мај у недељу, празник се преноси на наредни радни дан. У Републици Србији нерадни дани биће понедељак (02.05.) и уторак (03.05.), па је први радни дан среда (04.05.).


Истраживали смо које ће јавне службе радити по редовном распореду, а које по редукованом, као и које је радно време појединих малопродајних објеката.

За време првомајских празника неће радити ни једна пословница Поште Србије у Бачкој Паланци. Први радни дан биће среда 4.мај.

Из Паркинг службе ЈКП „Комунапројект“ обавештавају грађане, да се паркинг карте неће наплаћивати у понедељак (02.05.) ни у уторак (03.05.). Недељом се иначе не наплаћује паркирање возила у Бачкој Паланци.

Из ЈКП „Комунапројект“ обавештавају грађане да се одношење смећа за време трајања празника одвијати без промењених термина, односно по редовном распореду. Службе одржавања водовода и канализације за време празника имају редовна дежурства, а све проблеме везане за водовод и канализацију, грађани могу пријавити позивањем броја телефона 021 751 953. Пијаца у Бачкој Паланци ће радити редовно, док ће на Градском гробљу бити дежурна екипа која ће по позиву бити спремна за излазак на терен. Благајна ЈКП „Комуналпројект“ за празнике неће радити, а први радни дан након празника је среда 4. мај.

Малопродајни објекти „Касице С“ у недељу (01.05.) неће радити, у понедељак  (02.05.) радиће од 7 до 12 часова, а у уторак (03.05.) продавнице „Касице С“ радиће у времену од 7 до 20 часова.

Малопродајни објекти АД „Подунавља“ ће у недељу (01.05.) радити до 12 часова, а у понедељак и уторак (1. и 2. маја) сви објекти радиће по редовном радном времену.

Месара „Живинастија“ у суботу (30.04.) радиће до 20 часова, а у недељу и понедељак (1. и 2. маја) неће радити.

У недељу, понедељак и уторак (1., 2. и 3. маја) организовано је дежурство у Одељењу за здравствену заштиту деце (једна екипа: лекар-медицинска сестра) од 08 до 13 часова.

У понедељак (02.05.) и уторак (03.05.) дежурство у Одељењу за здравствену заштиту одраслих (једна екипа: лекар-медицинска сестра) биће од 07 до 17 часова.

Апотека при Дому здравља у Бачкој Паланци радиће у понедељак и уторак (02. и 03. маја) од 07 до 17 часова.

Служба за стоматолошку здравствену заштиту дежураће у понедељак (02.05.) и то по једна екипа (стоматолог-стоматолошка сестра), од 07 до 17 часова, а у уторак (03.05.) неће радити.

У сеоским амбулантама са апотекама, дежурство (једна екипа: лекар-медицинска сестра), организовано је само у понедељак (02.05.) од 07 до 11 часова и то у Пивницама, Гајдобри, Силбашу, Товаришеву, Младенову, Челареву. По истом дежурству радиће и амбуланта у Нештину (без апотеке). Распоред давања терапија у свим амбулантама на селима врши се према распореду који одреди одељенска сестра Службе за здравствену заштиту одраслих.

Служба за дијализу ради према редовном распореду. Служба хитне медицинске помоћи ради према редовном распореду.

Ковид амбуланта ради сваког радног дана у времену од 8 до 16 часова, а суботом од 8 до 13 часова, недељом не ради.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here