Министар одбране: Потписујемо сутра рекордан уговор за набавку наоружања за Војску Србије

"Све ово нам указује, показује, опомиње, да још брже и јаче морамо радити на јачању Војске Србије"

Фото: Министарство одбране Републике Србије

Министар одбране Милош Вучевић изјавио је данас да све што се дешава показује и опомиње да је неопходно да се ради брже и јаче на јачању Војске Србије и најавио да би сутра требало да буде потписан рекордан уговор за набавку наоружања.


Вучевић је то рекао гостујући на РТС на питање везано за Сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2023“, који је и највећи икада организован на нашим просторима.

Министар је нагласио да му је непријатно да прича о тој великој манифестацији у сенци трагедије изгубљених људских живота.

„Спремили смо велику сајамску манифестација, али када се губе животи, када вам страда и када вам прогоне народ, када народ у Бањској после два дана добије хлеб, неукусно ми је да причам о свему што смо приредили на Сајму наоружања“, рекао је он.

Министар је додао да је четвртак отворени дан за посетиоце на сајму и да сви заинтересовани за наоружање и војну опрему могу да дођу.

„Српска наменска индустрија, одбрамбена индустрија приказала је са Војнотехничким институтом 27 нових производа сложених борбених система. Много тога смо урадили, сутра ћемо, ако се не варам, потписати рекордан уговор за набавку наоружања за ВС, правимо велике међународне уговоре, рекордне уговоре за извоз наоружања у друге земље. То су огромни успеси за целу државу не само за Министарство одбране, одбрамбену индустрију или Војску Србије, то је нешто што утиче на целокупну економију, БДП државе“, рекао је министар.

Вучевић је додао да је поносан на подршку председника и владе и свих који су радили годинама да наменска одбрамбнена индустрија оживи и да остане на ногама и да данас може да ради.

„Све ово нам указује, показује, опомиње, да још брже и јаче морамо радити на јачању Војске Србије“, рекао је министар.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here