О трошку ПИО фонда 15.000 пензионера иде у бање

Од наредне године ће се одвајати више новца за ову намену, најавио је директор ПИО фонда Реља Огњеновић

Фото: nezavisne.rs

Раније него претходних година пензијски фонд је расписао конкурс за бесплатан опоравак пензионера у бањама. Ово право моћи ће да оствари 15.000 пензионера, а од наредне године више новца ће се одвајати за ову намену, најавио је у гостовању на РТС-у директор ПИО фонда Реља Огњеновић.


Републички фонд ПИО објавио је позив за пензионере да се пријаве за бесплатну рехабилитацију у бањама, а пријаве су отворене до 2. марта.

Прелиминарна ранг листа корисника који испуњавају услове биће објављена 21. радног дана од дана затварања огласа, дакле крајем марта.

Директор ПИО фонда Реља Огњеновић рекао је да ће ове године 15.000 пензионера на овај начин ићи у бање, будући да је за то одвојено 600 милиона динара.

„Ми смо по закону о друштвеном стандарду у обавези да одвајамо 0,1 одсто нашег буџета, то је ове године 700 милиона динара, што се тиче бесплатног боравка у бањама, за то одвајамо 85 одсто тог износа, а то је 600 милиона динара, тако да очекујемо око 15.000 пензионера да ће ићи у бање о трошку фонда“, рекао је Огњеновић.

ПИО фонд је покренуо измену закона, како би више људи могло да иде у бање о трошку фонда.

„Фонд ПИО је покренуо измену закона са 0,1 на 0,15, тако да од 1. јануара 2024. ћемо имати преко милијарду динара за наше пензионере за опоравак у бањама“, најавио је Огњеновић.

Ове године се раније затвара конкурс, како би пензионери имали више времена да искористе право на боравак у бањама. Њима је плаћен и превоз до бање.

Право на бесплатан боравак имају и пратиоци слабовидих и слепих пензионера и деце која примају породичне пензије.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here