Od sutra počinje imunizacija

409
Foto: Pixabay

Direktorka Instituta „Dr Milan Jovanović Batut“ Verica Jovanović pozvala je danas sve osobe koje imaju hronične bolesti da se jave izabranom lekaru i obave imunizaciju protiv sezonskog gripa koja počinje 1. oktobra.


Jovanović je za Radioteleviziju Srbije izjavila da se ove godine posebna pažnja pridaje imunizaciji protiv gripa i da je zato veoma značajno da ona počne odmah.

„Zato će od četvrtka u svim domovima zdravlja započeti vakcinacija, pre svega rizičnih grupa. Za razvoj imuniteta svake osobe je potrebno da prođu dve do tri nedelje. Zato je važno da vakcinacija krene na vreme“, objasnila je Jovanović.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Ona je navela da je bitno obratiti pažnju na sve osobe koje se nalaze u domovima za smeštaj starih i institucijama kolektivnog smeštaja, jer je važno da se vakcinišu štićenici i zaposleni, radi sprečavanja širenja gripa koji sa simptomima može biti i „dobar osnov za razvoj kovida-19“.

Jovanović je podsetila da su sve rizčne grupe obavezne da se vakcinišu, jer su najosetljivije kada je u pitanju „superinfekcija i eventualno udruženo pojavljivanje gripa i kovid-19“.


Pogledaj: ANKETA: Vakcina – DA ili NE? (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here