Одбојкашице на пријему код Вучића, за светско злато по 30.000 евра

Тијана Бошковић: Увек ћемо дати све од себе да се вратимо са медаљама

Извор: инстаграм buducnostsrbijeav

Председник Србије Александар Вучић примио је у Председништву одбојкашица Србије, које су на Светском првенству освојиле златну медаљу. Вучић је репрезентативкама честитао на, како је рекао, највећем успеху у историји колективног спорта у Србији.


Пријему златних одбојкашица у Председништву Србије присуствовали су и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и министар омладине и спорта Вања Удовичић.


Одбојкашицама за светско злато по 30.000 евра

Влада Србије донела је на данашњој сединици решења о додели новчаних награда, у висини од по 30.000 евра, у динарској противвредности, главном тренеру и чланицама одбојкашке репрезентације Србије, за освојену златну медаљу на Светском првенетву.

Новчане награде додељене су у циљу афирмације спорта и припрему спортиста за постизање још бољих резултата који ће допринети афирмацији Србије, наведено је у саопштењу Владе Србије.

Одбојкашице Србије одбраниле су у суботу у холандском Апелдорну титулу првака света, освојену пре четири године у Јапану, тријумфом над Бразилом са 3:0 у сетовима.


Председник Србије Александар Вучић се на почетку обраћања нашалио, рекавши да је свестан да је девојкама овај пријем „смарање“, после онаквог дочека грађана синоћ. „Шта да вам радим, када освајате толико медаља“, рекао је Вучић.

Вучић је честитао одбојкашицама на, како је истакао, највећем успеху у историји неког колективног спорта у Србији.

„У име целе земље и у лично име вам честитам на нечему што је најбољи спортски резултат који је икада један тимски спорт направио у нашој и за нашу земљу. Никада нисмо имали некога ко је два пута заредом освојио сребро и бронзу на Олимпијским играма, два пута заредом злато на Светском првенству, три пута медљау на Европском. Нема таквог колектива у Србији у историји. Одбојкашице су донеле највише радости и успеха“, нагласио је Вучић.

Навео је да је Зоран Гајић рекао да је много више младих девојака које долазе на одбојку него младића, те да по том питању мора више да се ради.

„Колико год смо славили кошаркаше, кошаркашице, ватерполисте, ви сте нам донеле највише радости и успеха. Честитам вам на томе што сте играле сваку утакмицу на победу и имале 12 од 12. Победиле сте свакога, два велика противника – Пољску и Америку два пута. Невероватан резултат, огромна ментална снага, не само физичка и изузетна припремљеност“, навео је Вучић.

„У марту 2025. отварање Националног одбојкашког центра“

Александар Вучић је рекао да се почело са припремним радовима и најавио да ће у марту 2025. године бити отворен Национални одбојкашки центар.

„Многе од вас ће и тада да играју, неке ће бити део стручног штаба, или Савеза, али бићете у одбојци. То су ствари које су за нас важне. Колико смо могли, урадили смо“, рекао је Вучић.

Најавио је и да ће до краја године бити исплаћено 180 милиона динара за клубове у земљу, Прву и Другу лигу, и за мушкарце и за жене.

„Данас ћете већ на рачуну имати новац који сте зарадили у складу са Правилником. За сат времена. За нас је важно да покажемо ефикасност државе, да имамо, да добро планирамо, а ви нас обрадујете још који пут“, поручио је председник одбојкашицама.

Наводећи да не зна шта би још могао да очекује од њих, с обзиром на све успехе, Вучић је замолио одбојкашице и за једно злато са наредних Олимпијских игара у Паризу.

„Хвала што сте обрадовали наше људе. Цела Србија је била уз вас. Хвала вам на свему, на борбености, одговорности, диспциплни, оргомном раду и одрицању. Није то само да се удара лопта, то је много муке, без породице, живота, да бисте живели за један дочек, да обрадујете нацију“, рекао је Вучић.

Тијана Бошковић: Увек ћемо дати све од себе да се вратимо са медаљама

Капитен српског тима и двоструки узастопни МВП шампионата света Тијана Бошковић захвалила је свима на подршци и истакла да је за одбојкашице увек била велика част играти за национални тим.

„Хвала вам за велику подршку која нам је пуно значила, а ми ћемо увек дати све од себе да се вратимо са медаљама са свих наредних такмичења“, рекла је Бошковић.

Поклонила је председнику Вучићу дрес репрезентације са потписима свих играчица.

Након освајања Светског првенства, одбојкашице Србије су у недељу допутовале у Београд. После дочека на Аеродрому „Никола Тесла“ и у Хотелу „М“, уследила је свечаност исред Скупштине Београда, где су девојке изашле пред грађане, који су их бурно поздравили.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here