Операција косовске полиције у Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку

"Врше претрес вешернице и одређених канцеларија на улазу у болницу"

Фото: РТВ

БЕОГРАД – Косовска полиција врши претресе у северном делу Косовске Митровице, у Звечану и Зубином Потоку. Полиција се налази пред стамбеним објектом у којем се налази и ресторан Греy. Претрес и у КБЦ у Митровици.


Најмање пет оклопна возила Косовске полиције налази се испред ресторана и стамбеног објекта. Улица је за саобраћај блокирана, али не и за пешаке. Два специјалца су на улазу у улицу. Више возила ЕУЛЕКСА налази се у близини овог рејона.

Улица у којој је полиција, иначе, води ка дечијем вртићу и основној школи и деца су на путу ка школи.

Како сазнаје Радио контакт плус са лица места, претрес је изведен и у котларници и вешерају у митровичком КБЦ-у, који је у међувремену и завршен.

„У току је полицијска операција у вези са последњих догађаја у Бањској. За сад нема ухапшених“ – рекао је вршилац дужности командира Косовске полиције за регион север Ветон Ељшани.

Како преноси РТС, полицијске операције се изводе и у Звечану и Зубином Потоку.

Елек: Насилан упад специјалних јединица, узнемирени пацијенти и запослени

Директор Клиничко-болничког центра у Северној Митровици др Златан Елек потврдио је за Косово онлајн да је јутрос дошло до насилног упада од стране специјалних јединица косовске полиције.

„Врше претрес вешернице и одређених канцеларија на улазу у болницу. Без икаквог знања управе болнице и менаџмента болнице, др Драгиша Миловић и ја као директор, упоставили смо контакт са њима, рекли су нам да имају налог од Суда за претрес. Још се налазе у болничком кругу, велико је узнемирење код пацијената и запослених“, наводи Елек.

Косовска полиција: Спроводимо операције у вези са догађајима у Бањској

Косовска полиција саопштила је на Фејсбуку да спроводи налог надлежног суда за провере на пет локација у три општине на северу Косова.

„Ове операције се изводе у вези са недавним догађајима у селу Бањска. Полицијску операцију врше релевантне јединице косовске полиције, уз присуство тужиоца на лицу места. Косовска полиција овом приликом обавештава грађане да не треба да брину. Контролни налози се спроводе у координацији са Еулексом и Кфором“, наводе из Косовске полиције.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here