Пошта повећава цене Пост-експреса од сутра

Поскупљење Пост-експреса ће оптеретити мале произвођаче

342
Foto: Canva

Пошта Србије придружила се тенденцији повећања цена. То јавно предузеће обавестило је своје кориснике да ће од 1. септембра повећати цене низа услуга због све већих трошкова.


„Настојали смо општим изменама цена да што мање оптеретимо своје кориснике“, пише у писму корисницима.“ Од почетка године одолевали смо подизању цена експрес услуга, за разлику од других курирских служби. Међутим, сада смо били принуђени да реагујемо и да их коригујемо у складу са порастом трошкова обављања услуге, са циљем очувања, али и унапређења квалитета пружања исте“, навели су из Поште Србије.

Према новом ценовнику, слање пошиљке до 0,5 килограма од данас за сутра поскупеће за 40 одсто на 350 динара, док ће слање исте такве пошиљке од данас за сутра коштати 750 динара уместо 550 динара.

Осим тога, поскупеће услуге данас за сутра и данас за данас и за теже пакете, па ће корисници услуга Пост-експрес морати да издвоје 980 динара како би послали пошиљку од 10 до 20 килограма за наредни дан. Та услуга је до сада коштала 700 динара.

Највеће повећање цене уочљиво је ван Београда, пошто је, према новој листи цена, Пошта Србије изједначила цену услуге данас за одмах за пакете до 15 килограма. До сада је та услуга коштала 800 динара у Београду, а 700 динара у другим градовима. Од 1. септембра коштаће 1.100 динара.

Пошта Србије у новом ценовнику навела је и да ће међу услугама по захтеву које укључују паковање пошиљке, руковање откупном пошиљком, попуњавање адреснице и сл., поскупети једино поновна достава Пост-експрес пошиљке, која ће уместо 85 динара коштати 100 динара.

Поред тога, цена услуге Пост-експрес бокс за типизирани коверат до два килограма поскупеће 48 одсто на 370 динара. За типизирану кутију до пет килограма та услуга поскупеће за 62,9 одсто са 350 динара на 570 динара.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here