Потопи широм Србије. У Новом Саду две особе повређене

Нови Сад био је под водом, у ужичким селима бујице, у Коцељеви угрожени вртић и школа

Обилне падавине узроковале су поплаве у неким деловима Србије. Припадници МУП-а интервенисали су у више места, а евакуисане су три особе. Две особе су повређене током невремена у Новом Саду, а у Коцељеви је дошло до плављења десетак кућа. МУП саопштава да тренутно нема угрожених.


У невремену које је захватило Нови Сад поплављене су броје улице, а у појединим деловима војвођанске престонице било је и града. Под водом су биле и неке саобраћајнице и у центру Коцељеве, као и неколико домаћинстава. Излили су се мањи водотоци.

Нови Сад под водом

Нешто после 19 часова јако олујно невреме захватило је Нови Сад. Бројне улице су биле поплављене, саобраћај је функционисао отежано, а у неким деловима града је био и блокиран. У појединим деловима војвођанске предстонице било је и града.

У Коцељеви под водом 10 кућа

Поплављене су улице и у центру Коцељеве, као и неколико домаћинстава. Вода угрожава школу и вртић. Излили су се мањи водотоци.

У ужичким селима бујице

Подручје ужичког села Каран јуче у поподневним сатима захватило је јако невреме праћено обилним падавинама и до 30 литара кише што је довело до бујица и до пораста нивоа потока Станци и његовог изливања, рекао је за Тањуг Зоран Милитаров, начелник комуналне инспекције Града Ужица.

„Дошло је до зачепљења пропуста и немогућности да вода настави даље својим током па је дошло до изливања на пут и улазак воде у један број објеката“, рекао је Милитаров и истакао да ни у једном тренутку нису били угрожени људски животи.

Тренутно се, како је додао, предузимају мере да се отклони то запушење иако је дошло до стабилизације водотока, али с обзиром на то да се могу очекивати наредних дана исто овако обилне падавине онда је неопходно да се ти радови и изведу. Он је подсетио да су велике поплаве на овом подручју биле и 2014. године.

Додао је да је у току дана било падавина и на Јеловој Гори, али да није било пораста нивоа ни реке Ђетиње ни Волујачког потока, док је река Лужница у мањем порасту. Што се тиче одржавања водотокова, Милитаров каже да постоји двострука обавеза и месних заједница и града.

Месне заједнице, додао је, треба да пријаве све проблеме на водотоковима, а Град да преко служби за одржавање реагује како се овакве ствари не би дешавале. За три сата колико је трајало невреме, у прекиду је било и снабдевање села електричном енергијом.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here