Sakupljen novac za malu Vanju!

Najlepši rođendanski poklon za Vanjinu mamu

124
Foto: Instagram/da.vanja.pobedi.sma

Za bebu Vanju Malović, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, skupljena je ogromna suma novca i to 2,5 miliona evra, koliko košta lek zolgensma.


U trenutku kad su njeni mama i tata saopštili da imaju još samo četiri dana da skupe  novac, pre nego što preslatka devojčica napuni šest meseci (doktori preporučili da je to rok do kad treba da primi lek), na računu Malovića bilo je milion i 400.000 evra. Nedostajalo je više od milion. U sredu (10.11.) je stigla lepa vest: Srbija se probudila i nedostaje još 500.000.

U četvrtak (11.11.) je stigla još lepša vest: na računu Malovića je 2.500.000 evra. Vanjini roditelji su kasno uveče u sredu pozvali sve da isprazne humanitarne kutije i da se uplati sav novac u petak. U četvrtak je Vanjinoj mami Milici bio rođendan i to joj je bio najlepši poklon.

Da je bolest uznapredovala vidi se i u nekim svakodnevnim aktivnostima, a najviše kada Vanja vežba sa svojim fizioterapeutom. Međutim, poslednjih nedelja ona više ne može da podnese ni najprostije vežbice. Ne pomaže ni pesma fizioterapeuta, ni pesmice sa telefona, nju ovo sada prosto boli. Bolest pristiže u sve teže obliku. Njene suzice dovoljno govore, ali vežbati se mora. Zato je bilo bitno da se novac skupi pre nego što napuni šest meseci.

Sada kad je skupljen novac, pitanje je administracije kada će Vanja otputovati za Budimpeštu gde će primiti zolgensmu.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here