У петак почиње да ради веб сервис за електронску наплату путарине

Погледајте како постати корисник веб платформе

Фото: 021.rs

Веб сервис за електронску наплату путарине почеће да ради у петак, 30.12, најавили су „Путеви Србије“.


Сервис ће у почетној фази функционисати на територији Србије и биће доступан искључиво физичким лицима.

„У наредној фази, на основу до сада остварених преговора, очекујемо приступање земаља региона, тако да ће електронска наплата путарине ускоро функционисати кроз исту платформу у више заинтересованих земаља. То ће омогућити свим корисницима да са истим ТАГ уређајем пролазе кроз више земаља учесница заједничког пројекта повезивања електронске наплате путарине у региону“, кажу у „Путевима Србије“.

Да бисте постали корисник електронске наплате путарине кроз јединствену плафторму потребно је да поседујете ТАГ уређај (постојећи или новокупљени) као и платну картицу (дебитна/кредитна, мастерцард, виса, маестро).

Корисницима ће, након коришћења одређене деонице ауто-пута, аутоматски бити наплаћена путарина преко регистроване платне дебитне/кредитне картице.

Детаљно упутство како постати корисник веб платформе можете преузети са сајта „Путева Србије“ ОВДЕ.

Наведена услуга ће у почетној фази бити доступна на продајном месту „Путева Србије“ у Устаничкој улици 64/5 у Београду сваког радног дана од 7 до 22 часа. У наредним фазама услуга ће бити проширена кроз постојећу дистрибутивну продајну мрежу за електронску наплату путарине.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here