Због снега ванредна ситуација у пет општина

Одсечено 600 становника

278
Фото: Принтскрин/РТС

После Ивањице, Нове Вароши и делова Врања, од јутрос је ванредна ситуација проглашена и у Црној Трави, где је нападало између 80 цм и метар снега а сметови су високи и преко метар, јавио је РТС.


Командант Штаба за ванредне ситуације Славољуб Благојевић је изјавио да су све махале потпуно завејане, да ниједан пут није проходани да нема ни довољно механизације.

У две месне заједнице, без струје је 200 становника, а школе у појединим месним заједницама неће радити.

Према његовим речима, у самој Црној Трави је стање редовно, а проблем су насеља изван града где је одсечено 600 становника.

„Требаће нам најмање десетак дана да се дође до свих, рекао је Благојевић.

Миленковић: У претходна два дана 31 интервенција, евакуисано 30, а спасено 17 људи

Помоћник начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације МУП-а Милош Миленковић изјавио је данас да и даље има мањих потешкоћа у саобраћају у општинама Сјеница, Тутин и Бабушница, где екипе раде на прочишћавању путних праваца.

„Смирује се ситуација, али смо и даље у пуној приправности и спремни да реагујемо“, рекао је Миленковић, гостујући у Јутарњем програму РТС-а и додао да су током претходна два дана имали укупно 31 интервенцију на територији целе земље, као и да је евакуисано 30 и спасено 17 особа.

Према његовим речима грађани на територији Новог Пазара, Пријепоља, Сјенице, Прибоја, Ивањице, Сврљига, Књажевца, Власотинца и Бабушнице, имају проблема са струјом због снега, али екипе раде на отклањању кварова.

Миленковић је позвао грађане да провере проходност путних праваца и да се не ослањају на апликације, које воде ка одређеним локацијама.

„И због мање количине снега, људи могу да остану завејани“, упозорио је он.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here