Упозорење МУП-а пред „црни петак“

Опрезно са нереалним понудама

491
Фото: Canva

Поводом масовних распродаја у оквиру акције „црни петак“, Министарство унутрашњих послова упозорава грађане да приликом онлајн куповине буду опрезни и обрате посебну пажњу приликом плаћања, како не би били жртве преваре.


Грађани треба посебно да провере веб адресу са које купују или на којој врше било које плаћање, навело је Министарство унутрашњих послова.

„Не плаћајте на страницама које сте добили путем неког линка преко мејла или друштвених мрежа“, наводи се у објави.

Потребно је и да грађани провере да ли је пренос података у комуникацији са сајтом који посећују заштићен, као и да обавезно користе хттпс и ссл протоколе.

Не шаљите податке са платне картице

МУП упозорава грађане да ни у ком случају не шаљу податке о платној картици путем електронске поште нити било којим другим средством комуникације.

„Уколико вам неко тражи да сликате предњу и задњу страну ваше картице и ту слику му пошаљете, немојте то чинити, готово сигурно је у питању покушај преваре“, упозоравају из МУП.

Додају да је приликом плаћања потребно проверити сигурност плаћања на веб страници и плаћања вршити само тамо где је то верификовано од стране компаније “Visa“ или “Master card“.

„Проверите оно што вам се нуди на интернету. Када наиђете на нешто што је ‘много добро да би било реално‘ размислите више пута пре него што се одлучите да то купите“, поручују из Министарства.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here